Nuffnang

23 May 2017

Tips bila baby selesema

baby kalau selesema kesian kan..
Kesian tengok..nak hembus hingus tak reti. tu belum lagi kalau kena yang hingus pekat sampai hidung sumbat.

nak nyusu pun mereka tak selesa.. time gini memang asyik menangis je mereka..

time ni mak memang rasa terhiris hati. kesian tengok... umur kecil kecil mana lah boleh bagi ubat ubat klinik tu, risau lain pulak bahaya nya nanti.

maka mak mak pun mula mencari solusi alami.. biasanya mak mak cari yang semulajadi contohnya gunakan KUNYIT calit kat batang hidung anak.

habislah KUNINGGGGGG semua bantal tilamm anak, pakej baju anak dan mak pun kuning kesan degil tak hilang dek kerana mak berusaha yang terbaik buat anak...


tapi guna kunyit ni terbatas.. kat luar tak kan nak bawak kunyit. dan kita pulak tak kan stanby dalam handbag bawak kunyit sentiasa. kan?


tapi sejak setahun lalu saya kenal krim ni...

ALHAMDULILLAH......

yang dalam kotak tu jenis cream dalam tiub, sebelah nya jenis spray 

syukur.. sejak sejak ada TUMERIC CREAM dan TUMERIC SPRAY ni, si kunyit yang dimudah bentukkan jadi krim dan spray. senang nak bawak pi mana mana. :-)

mak mak tak bising dah.. picit, calit je kat hidung anak. tak kuning hidung anak, dan tentunya mak mak gumbira tengok baju bantal dan selimut pun bersih aje,,

dah tak kuning dahh..tetapi kesan MANTOP! 

insha allah, kerap kerap sapu..cepat clear masalah selesema anak. ;-) tambah pulak bahan bahan alami saja di dalamnya buat hati mak mak tambah tenang..

dah besar gini asyik nak mencalit je... :-) 


bagi ibu ibu yang memerlukannya, boleh whatsapp : www.wasap.my/60103787836 untuk pembelian dan pertanyaan.


TUMERIC CREAM RM30


TUMERIC SPRAY RM35


bahan alami :- kunyit, habbatusauda, jintan dan biji kopi.


sesuai untuk digunakan dari bayi hingga dewasa.


okey.. dada.. mmuuuahhh.. :-*

No comments: