04 July 2021

Saya Shopee Seller

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. Sejak awal tahun 2018 saya ialah Shopee Seller..

mendaftar akaun sebagai seller dari main main jadi sebahagian kerjaya dah walaupun tittle preferred seller tu belum dapat kan. haha

Jual apa?

saya jual produk aromaterapi di bawah jenama SUTRA dan juga ada lain lain tambahan produk seperti MUKARA, AGROS, NOVAU dan beberapa produk yang baik.

Produk produk yang saya wakili ni semua lama dah dengan saya. Sejak 2016 lagi dan insha allah akan terus grow together menyebar manfaat kerana manfaat produk produk ini begitu banyak untuk kehidupan.


Kalau nak cuci mata, atau tanya apa apa bole lah ke link ini :- https://shopee.com.my/noridayuzan

Terima kasih sudi support saya 

Puteri Syurgaku, Hero Kecilku.

 assalamualaikum

entah masih ada yang baca atau tak. bertahun lama tak buka blog ni. Last update 2017. terlalu banyak memori terakam di dalam ini.

Aku ringkaskan sedikit apa terjadi kepada hidupku.

2018

2018 tahun perjuangan aku dan keluarga. Anakanda nansatu tercinta Dhiya Amani disahkan menghidap Leukemia Pre B ALL. Nama lainnya kanser darah. Hidup kami jatuh. jatuh tersembam ke lantai bumi. Aku cuti tanpa gaji demi menjaga yang tercinta sepenuh masa. Kami berjuang bersama.

2019

alhamdulillah amani kembali sihat. rawatan diteruskan. Kami gembira bertiga bersama. Amani lah dunia aku. Aku masih cuti tanpa gaji.

2020

rawatan amani telah tamat. Amani tumbuh membesar cantik dan sihat

Amani sempat bersekolah awal 2020 ketika usia 5 tahun. Sudah pandai solat, mengaji, mengira dan sedang belajar baca. 

Namun Allah uji kami. Berdoa sihat, Ya Allah beri sihat...namun Allah pilih anakanda menjadi puteri wildan syurga kerana tiba-tiba kerap sakit kepala, koma dan rupa rupanya disahkan kanser hadir di selaput otaknya. Aku pulangkan anakanda kepada penciptanya pada 10 Mei 2020

Dalam masa sama amani juga bakal jadi kakak. Amani doa lama, mohon Allah letakkan adik di dalam rahim ummi, dan Allah kabulkan di saat hujung nyawa si kakak. amani sempat tahu dia bakal punya adik. 28 Disember 2020 aku selamat melahirkan hero kecil kami, Aydan Sulaiman. 

Aydan bukan ganti Amani. Amani tetap Amani. Tiada ganti simanis itu. Dia punya tempat istimewa dalam hati ummi. Aydan juga. Aydan tetap punya tempatnya sendiri. juga pasti istimewa buat ummi. Dua dua anugerah ini ummi sayang sepenuh jiwa.

Salam rindu buat rakan bloggers..

Ayu

12 July 2017

Bento Amani : Nasi Goreng Ikan

#bentoummi & #bentoamani harini nasi goreng ikan.
.
bento daddy takde, sebab daddy outstation.
.
Nasi goreng ikan ni, kali ke-2 buat. sebelum ni tengok kat FB ada member buat, nampak yummy dan mulalah tercetus idea kalau ikan tak habis, boleh try buat nasi goreng.
.
dan..memang yummy sangat! even masa nak goreng nasi tadi telur habis, ikan aje pun dah cukup sedapkan rasa nasi goreng tu.. .
saya hancurkan ikan tu dulu, masuk dalam chopper.. rasanya kalau tak chop, pun okey je, ikut selera u olls.hehe
.
oh ye, yang ada cili tu ummi lah yang punya. sebab nasi goreng ni tak pedas, sebab amani bakal reject pedas..kalau umi nak pedas, lenyek lah cili itu sendiri. 
.
Lepas ni, nak try nasi goreng sardin pulak lah. amboi! asik goreng² jeee.. bila nak kurus. hahahaha..
.
#nasigorengikan #bento #bekalpergikerja #sarapan #breakfast

17 May 2017

Tukar Tukar Hadiah Hari Guru 2017

Assalamualaikum

semalam sambutan hari guru di sekolah tempat ayu bekerja...
dan..antara slot kegemaran saya secara peribadi ialah TUKAR TUKAR HADIAH!

No automatic alt text available.
ini versi mini. RM50/box(50 ml each btl)
. kalau botol biasa RM20/btl 200ml each.

dan saya memilih GIFT SET MINI MULTIPURPOSE AROMATHERAPY SPRAY SUTRA.

harapnya tuan badan suka dan gembira menerimanya..


okey, ada soalan.. kenapa multipurpose(pelbagai guna)?

sebab :-

  1. boleh jadikan insect repellent (semut lipas lalat) untuk spray pandan.
  2. boleh jadikan air freshener (haruman rumah, bilik dan kereta).
  3. boleh jadikan haruman buat melegakan stress.
  4. boleh jadikan ironing aid
  5. boleh jadikan table & glass cleaner (insha allah wangi lama dan meja/mozek/cermin bersih berkilau)
  6. bole jadikan body spray kerana bebas bahan kimia berbahaya

setiap satu haruman pun punya banyak kebaikan khas tersendiri.
nanti akan datang saya ceritakan satu persatu ya..

dan saya.. menerima hadiah TUPPERWARE.. terlupa pulak nak snap gambar, hihihi

#setahunempatbulanbersamasutra

love,

ayu
yang lama dah tak blogging
www.noridayuzan.wasap.my

15 May 2017

DIY : Jahit Batu Seremban

Assalamualaikum

hehehe..
sape kenal ayu dari awal, ofcos tahu DIY is apart of my life
ayu vs diy tidak dapat dipisahkan..

alkisahnya seorang sahabat minta jahitkan 10 set batu seremban.

kiranya ni projek saja saja la. tapi azab juga nak siapkan. maklumlah, ada bidadari solehah tolong sama.. haha

so far baru siap 2 set untuk amani. dan 3 set untuk kawan yang mintak jahitkan.

ni first set try je ni. jadi mainan amani sekarang :-)

korang pun mesti boleh jahit.. simple sangat..
nanti jangan lupa google kaedahnya..


Selamat Hari Guru 2017

Assalamualaikum

Image may contain: flower and text

Sempena 16 Mei 2017 ni, saya mengucapkan 
Selamat Hari Guru dan Terima Kasih Cikgu!
buat semua warga pendidik.

terutamanya.. guru guru saya :-
  • Guru mengaji
  • Tabika Kemas Parit Amal
  • SK Parit Bakar Darat, Muar
  • SMK Bandar Maharani , Muar
  • Politeknik Seberang Perai, Penang.


jasa kalian tidak mungkin saya lupakan.
moga Allah anugerahkan kesihatan yang baik dan dirahmati-Nya sentiasa.
:-*

14 May 2017

Salam Rindu

Assalamualaikum semua..

entah kan ada lagi ke tidak yang sudi singgah..

lama kemahen tak ke mari... rindu membuak.. dah bersarang labah labah blog. malahan domain pun lupa nak renew.. huhuhu

takpe..tu nanti kite usahakan..

u olls apa khabar?

kenal lagi tak saya..?

mesti ramai dah tak kenal kan?

doakan saya kembali aktif mencoret..

Image may contain: 3 people, people sitting