Nuffnang

12 February 2016

Tips Halau Lipas Dengan Pandan


Multipurpose spray pandan!
.
Sebut je boleh HALAU LIPAS,
Memang laju. Masalah lipas ni masalah ramai orang.
.
Dalam kereta,
Dalam almari,
Dalam laci.
.
Kat mana mana je cik lili ni ada.
.
Masa mula mula dapat pandan ni, sy spray kat lacik dapur yang saya dah seram nak letak apa apa sebab lipas confirm beranal pinak situ. Dah baham dengan aerosol pun still ada keturunan dia sikit sikit.

Malam tembak dengan MPS pandan, esok pagi tengok 2 ekor mak lipas kejung. Yang lain lain mungkin dah hijrah tempat lain.. Dan sejak tu, tak nampak dah bayang bayang keturunan lipas dalam laci tu..

Alhamdulillah..

Oh ye. Pandan yang mewangi ni bukan racun tau. Tapi serangga tak suka bau dia. Jadi selamat lah kalau nak spray kat mana mana.. Selamat utk ibu hamil dan anak kecil juga. 

Haritu naik dari cuti CNY.
Masuk je preparation room nampak cicak! 
.
Paham jela.. Mesti ada port berak dia.
.
Apa lagi, bersihkan dan spray spray.. Lap meja dan table top semua.
.
Fuh.. Berkilat haa.heheh.
.
Pastu makcik cleaner 4 orang datang, kebetulan nak bersihkan tingkap blok ini, dia cakap
.
"rajinnya ayu racik pandan...wangiiii.."
.
Apa lagi, saya pun cerita lah, kebaikan MPS pandan ni.
disamping wangi feeling pengantin baru,
.
lipas mati, semut dan lalat lari,
.
bau bau tak enak pun pergi.
.
Alhamdulillah, sorang sebotol nak beli MPS pandan.
.
Korang nak rasa kesegaran pandan ni tak?
.
Nak test or beli, bole jumpa saya.
WA +60103787836
.


Rm20/btl

4 comments: