Nuffnang

19 June 2016

shell out at home

Assalamualaikum

Semalam fathers day.. tp semalam juga lah daddy amani yg memasak. Beliau dah lama ajak bershellout di rumah, tapi puan isteri ni allergic ketam udang tu dia jadi xberapa nak ada mood shell out.

Tp smlm cakap kat dia...kite buka mkn shelloutla.. demi nak meraikan hari bapa utk dia. Hihi. Tp isteri ni tak boleh pegang ketam udang..nnt habis bengkak tangan.. jadi, encik suami lah yang buat semua. Isteri settle sotong je. Ikan pulak, marinated, dan bakar oven je..



Menu shellout semalam :

Nasi putih
Jagung madu rebus
Ketam sambal telur
udang butter blackpepper
Ikan bakar
Sotong sambal berkunyit
brokoli Cpsicum carrot bakar

alhamdulillah. Sampai sahur td shell out lagi. sbb smlm masak lebih.hihi.

15 June 2016

Strawberry Favorite Amani

Stoberi.


Amani suka sgt stoberi.
Ummi kena belah 4/6 baru bagi dia.
Sebab, kalau tak belah... sebiji sebiji dia ngap ngap ngap.



Dah belah belah kecik tu pun satu round habis 3-4 biji. πŸ˜‚

Pindah rumah duk cameron la gini.hihi

Masalah Lipas Selesai

MASALAH LIPAS SELESAI!!!
=====================

Akak ni beli 3 botol MPS pandan bulan lepas.
Alhamdulillah, kat rumah dan kereta customer ni dah tak de lipas dah. Syukur alhamdulillah.

Bau wangi..
Lipas lari..
Tak bahaya lagi..

Kalau guna aerosol kan bahaya..
Yg ni semulajadi sangat tau.. anak kecil bau pun x jadi masalah... aromatherapy kan..  :-)

RM20(200ml)
3 BTL RM55 (bole campur)

Whatsapp jom +60103787836

12 June 2016

Solusi Masalah Dengkur Suami

Bukan setakat solve masalah dengkur suami nya, malahan senang bangun pagi.

Guna apa?

Deep sleep pillow spray rm25
Silentzzz massage oil rm30

lega hati puan isteri. kejut sahur sekali je dah bangun.

Pakai seminggu alhamdulillah dah beri kesan positif!

Berminat, jom whatsapp!
+60103787836


24 March 2016

Kebaikan Aloevera


Dah mcm first aid kit kami sekeluarga. Suami, isteri dan anak guna avera gel ni. Hehe... boleh dikatakan Avera gel ni amatlah perlu untuk setiap rumah. 
.
Kegunaan Sutra Avera Soothing & Moisturizing Gel
.
♤ Pelembab kulit muka dan badan untuk kegunaan harian
♤ Membantu masalah selaran matahari dan angin
♤ Membantu masalah jerawat dan kerosakan kulit
♤ Membantu melambatkan proses penuaan dan menegangkan kulit
♤ Membantu mengurangkan kesan regangan/strech mark
♤ Membantu merawat dan melegakan ruam, radang, dan gatal-gatal pada kulit.
♤ Membantu masalah luka kecil dan kesan melecur
♤ Melegakan gigitan serangga.
.
Tambahan..
kalau demam, bole lumur kat pelipat atau seluruh badan sebab ada kandungan timun dan tembikai sebagai agen penyejuk... .
heart emoticon
Harga RM30/btl
Belum masuk kos pos.
.
Cod permas jaya dan muar.
Poslaju seluruh malaysia.
.
Whatsapp +60103787836


jom baca testimoni pengguna avera gel.




17 March 2016

Amani Dah 14 bulan


Kat wedding masa ni. Ummi daddy sibuk makan. amani xnak makan. 

Asik tunjuk jongkang jongkit ni sambil cakap "nak...nak..." 

Dah siap, bawak dia g main sini,kemain lah gembiranya.... 
senyum lebar.hihihi

diam tak diam dah 14 bulan dah anak ummi daddy. semoga membesar jadi anak solehah ye sayang..
ummi daddy sayang dhiya amani tau

07 March 2016

vanilla series sutra kesukaan saya dah jadi kecintaan rakan rakan

Vanilllaaaaa.... 



nampaknya vanilla series kesukaan saya dah jadi kecintaan rakan rakan saya jugak.

Serius best sangat vanilla ni. Salah satunya menstabilkan emosi wanita. Hihi. .
Bau bau.. lega rasa. .
Bau bau.. lapo rasa. 

Eh? Haha. Yela..pakai losyen kat tangan, 
rasa nak makan tangan sebab bau nya sooooo creamyyyy... 
lemak manis u olls. Macam vanilla butter cake kat tangan. Hihihi

Baunya juga memikat tau. Aroma sensual gitu. Hihihi

Mewah. Manis. Seksi dan Sedappp sangat..nyum nyum nyum!!

kebaikan vanilla
πŸ’—

    Hand & Body Lotion RM35
πŸ’—Multipurpose Aromatherapy Spray RM27
πŸ’—Shampoo RM35
πŸ’—Shower Gel RM32

Mau satu set? Harga terbaik dan freegift best nak bagi u olls.. .


Whatsapp +60103787836 (ayu zan)
Permas jaya, muar dan ledang.
Poslaju satu malaysia.

03 March 2016

Set Romantis Buat Raja Sehari

Set Romantis Buat Raja Sehari
❤❤❤Mps rose spray spray bilik buat mood romantis dan menenangkan.
.
Feminine wash tentu sekali teman akrab wanita.❤
.
Shower gel relaxing baunya memang menenangkan setelah seharian penat di atas pelamin.
.
Perfume EDP glory, bauan yang memikat hati pasangan.
.
Sensual Massage Oil boleh guna untuk urutan pada pasangan. Calit calit sikit pun bagus. Bau dia Hihihi
.
Harga?
MPS rose rm20
Feminine wash manjakani rm25
Shower Gel rm25
EDP glory rm30
Sensual MO rm20
Total rm120 (saya akan bagi free gift)
.
Kalau bukan pengantin baru tapi nak feeling loving dan romantic ape salahnya.. boleh beli buat hadiah untuk isteri dan guna tak salah kalau beli untuk diri sendiri untuk lebih menghargai diri.
.
Jom whatsapp +60103787836(ayu)
#hantaran #setpengantinbaru #sutramemangbest

18 February 2016

Seharian tanpa bau badan

Kan dah kata..
Novau ni best tersangat sangat.
Customer i merangkap kawan ni cikgu yang kuat kerja tau, spray novau pagi, sampai ke petang tak bau badan. Faham jela kerjaya seorang guru ni memang kena bergerak sana sini.
.
Haa.. Sape tak nak kan? Best tau.. Confident level memang meningkat. Tak risau risau kot orang terbau  pelik pelik kat kita.
.
Rm25 sebotol tahan berbulan bulan.
Tiada bau
Tiada paraben
Tiada pewarna tiruan
Natural deodorant gituuu..
Rasa mcm spray air je.
.
Nak?
Whatsapp meh +60103787836
Ready stock di permas jaya.

13 February 2016

Vanilla Day

multipurpose spray vanilla

Vanilla Day..
Spray baju dan tudung kerja dengan MPS vanilla sebagai ironing aid dan body mist.
Spray kereta dengan MPS vanilla masa drive gi kerja.
Spray kat work station dan lap meja guna MPS vanilla juga...

Sedapnya bauuuuuu.....

I'm in love with vanilla aromatherapy multipurpose spray by #sutra.


Add caption

VANILLA SERIES by #sutra
SUTRA Vanilla Shampoo
SUTRA Vanilla bath gel
SUTRA Vanilla Body Lotion
SUTRA Vanilla Multipurpose Spray .
.
Wangian mewah hasil produk tempatan. 
ofcost la bebas bahan kimia berbahaya.. rasa selamat je nak guna.

Kalau berminat boleh roger roger. 
bau dia.. orang kata setanding jenama THE B******P tu.
mewaaahhh, manisss, sedapppp sgt.

whatsapp +60103787836(ayu)

RAMBUT SAMPAI HAMPIR BOTAK?

RAMBUT GUGUR SAMPAI NIPIS RAMBUT?
RAMBUT SAMPAI HAMPIR BOTAK?


♥♥♥♥♥
Mblica by ‪#‎sutra‬ kan ada. Insya allah bakal membantu.
tak yah keluar duit ribu ribu untuk rawatan.
pakai syampu sekali dengan serum mblica, insya allah membantu proses pertumbuhan anak anak rambut.
Mblica Shampoo RM70
Mblica Hair Serum RM40
♥♥♥♥♥ buy both for RM100 with free gift.♥♥♥♥♥

jom! berminat ayuh whatsapp saya +60103787836
cod sekitar permas jaya & muar(hujung bulan 2).

12 February 2016

Kisah Lipas Mati Selepas Spray MPS Pandan

Dengan RM20/btl,
harum mewangi satu rumah. cicak lipas semut lalat pun tak suka.
rumah pun feeling raja sehari setiap hari :)

nyah lipas! nyah cicak!

fungi MPS ni menyekat pernafasan serangga seperti lipas,semut,cicak..dalam kete pun banyak lipas kan?? jom Cuba spray sutra ni..
-boleh lap meja, insyaAllah elakkan lalat hinggap
-boleh spray dlm cabinet, InsyaAllah boleh elakkan lipas beranak pinak
-boleh spray dalam kereta
-boleh spray dalam bilik tidur
-boleh spray dekat baju mudah nk gosok
-boleh spray dkt permukaan cermin


berminat? meh whatsapp saya +60103787836
atau ke FB Noridayu Zan utk maklumat lanjut.
COD permas jaya dan kawasan terdekat.s

Tips Halau Lipas Dengan Pandan


Multipurpose spray pandan!
.
Sebut je boleh HALAU LIPAS,
Memang laju. Masalah lipas ni masalah ramai orang.
.
Dalam kereta,
Dalam almari,
Dalam laci.
.
Kat mana mana je cik lili ni ada.
.
Masa mula mula dapat pandan ni, sy spray kat lacik dapur yang saya dah seram nak letak apa apa sebab lipas confirm beranal pinak situ. Dah baham dengan aerosol pun still ada keturunan dia sikit sikit.

Malam tembak dengan MPS pandan, esok pagi tengok 2 ekor mak lipas kejung. Yang lain lain mungkin dah hijrah tempat lain.. Dan sejak tu, tak nampak dah bayang bayang keturunan lipas dalam laci tu..

Alhamdulillah..

Oh ye. Pandan yang mewangi ni bukan racun tau. Tapi serangga tak suka bau dia. Jadi selamat lah kalau nak spray kat mana mana.. Selamat utk ibu hamil dan anak kecil juga. 

Haritu naik dari cuti CNY.
Masuk je preparation room nampak cicak! 
.
Paham jela.. Mesti ada port berak dia.
.
Apa lagi, bersihkan dan spray spray.. Lap meja dan table top semua.
.
Fuh.. Berkilat haa.heheh.
.
Pastu makcik cleaner 4 orang datang, kebetulan nak bersihkan tingkap blok ini, dia cakap
.
"rajinnya ayu racik pandan...wangiiii.."
.
Apa lagi, saya pun cerita lah, kebaikan MPS pandan ni.
disamping wangi feeling pengantin baru,
.
lipas mati, semut dan lalat lari,
.
bau bau tak enak pun pergi.
.
Alhamdulillah, sorang sebotol nak beli MPS pandan.
.
Korang nak rasa kesegaran pandan ni tak?
.
Nak test or beli, bole jumpa saya.
WA +60103787836
.


Rm20/btl

Feminine Wash Manjakani Yang Super Best


Feminine wash sutra boleh pakai setahun?

Pewwww..jimat wang ringgit.. Cer kira rm25 bahagi setahun....
.
Cecair FW ni pekat, jadi guna sikit sikit je hasil da meletuppp.. .
Banyak kebaikannya Feminine Wash manjakani by#sutra ni, tak takut takut nak guna sebab natural product ni. .



Mengatasi masalah keputihan, berbau, gatal gatal di miss v dan secara tak langsung menjaga rapi bahagian itu. Bau pun harum sepanjang hari .


Saya pernah pakai FW best macam ni juga, tapi mahal ok.. Sekali ganda harganya. SUTRA MANJAKANI ni cume RM25 untuk 200ml.
Yang ni sangat berbaloi baloi harganya. .

Berminat boleh whatsapp +60103787836

#sutranaturalproduct #sutramemangbest

Avera Gel - Gel aloevera yang multipurpose

Assalamualaikum rakan rakan blogger..


Ini avera soothing & mosturizing gel.

Personally,
Saya sangat sukakanya. Sebab kami 1 family boleh pakai. 
junior sekolah menengah yang pulih dr masalah jerawat.
Saya pakai sapu kat muka, sebab kulit saya oily..jadi sesuai sgt dengan avera gel ni. 

Suami pakai di muka juga sebagai sunblock time dia nk kena g site, pns terik. Tak pun dah balik, baru guna utk atasi sunburn. (Ini kes bini desak suruh pakai)

Amani guna juga. Time kena nappy rashes dan kena gigit nyamuk.
Paling best, masa amani demam... Ummi lumur satu badan dengan avera sbb avera ni adalah ejen penyejuk badan sebab mengandungi 90% aloevera dan tembikai dan timun. Kerap sapu kat bahagian pelipat juga. Memang membantu utk cepat kebah demam. Mcm kita jerlum dan tampal cool fever. Sama cara mcm lumur asam jawa juga, tp best sikit sapu avera la sebab tak nampak kotor sambil lembutkan kulit.. Hehe..
Sekarang keluarkan botol avera, amani tunjuk muka, suruh sapu muka dia.
kena minyak panas pun boleh sapu
Kebaikan Avera Gel Untuk Kulit:
✅ Digunakan sebagai pelembap kulit dan badan untuk kegunaan harian
✅ Membantu merawat selaran matahari dan angin
✅ Membantu merawat jerawat dan kerosakan kulit
✅ Membantu melambatkan proses penuaan dan menegangkan kulit
✅ Membantu mengurangkan kesan regangan
✅ Merawat dan melegakan ruam, radang dan gatal kulit akibat eczema
✅ Membantu merawat luka kecil dan kesan melecur
✅ Melegakan gigitan serangga

Sebotol 250gm dengan harga RM30 shja.
berbaloi sangat beli tau. 
Natural product.
Bebas dari sebarang bahan kimia seperti Paraben, SLS, Mineral oil, Fragrance, Alcohol, Colourant, Fragrance, Gluten. 100% Natural!!.

WHATSAPP ayu +60103787836
agen sutra permas jaya johor
COD sekitar permas jaya dan muar.

15 January 2016

Amani Duta Novau

assalamualaikum

ummi masuk stok novau, amani tolong ummi. hehhee


Ummi saya jual novau body deodorant.
Siapa nak beli?

Meh meh beli dengan ummi.


FB : Novau - Natural Deodorant
IG : @novau_nyahbaubadan
+60103787836 whatsapp/sms only

Bau badan hilang, keti** pun cerah bersinar

07 January 2016

Novau - Betul betul tiada bau.

packaging lama

Nak share sikit.
Selalu ternampak iklan produk ketiak@badan tak berbau orang jual, tapi mahal weh. Tapi yang saya pakai ni purata sebulan kos tak sampai rm5 pon..

7 bulan pakai 1 botol deodorant share dgn suami.
Kalau pakai sorang mungkin setahun tak habis agaknya(untuk saya lah). Tapi mengikut kata ramai, 10 bulan kalo pakai sorang lebih kurang.

Natural
No alcohol 
No Aluminium
No fragrance 


Macam sembur air kat ketiak aje. Kalau ibu hamil memang sangat di syorkan... Dulu masa saya pregnant, susah betul nak cari deodorant free chemical berbahaya ni. 

Sebab tu saya plan untuk pakai dulu dan sekarang, saya nak berkongsi sama-sama kelebihan produk ni.

Peluh berjurai pun tp peluh tetap tak berbau tengik. Even terlupa pakai perfume pun insya allah tak de bau pelik naik. Hihi

Kalau nak beli body spray NOVAU, roger saya ya.

Rm25(110ml)-cod available(permas jaya & nusajaya).
whatsapp : +60103787836
Sama-sama berkongsi manfaatnya. Bau badan hilang, keti** pun cerah bersinar. Hihi