Nuffnang

25 October 2011

macam orang nak bunuh diri

Assalamualaikum~

lama dah xupdate bel0g nih..
cemana nak maju.
dah lama xp0st satu habuk entry pun.
berlapuk bersarang labah-labah haih teratak kasih aku.
kenapa xupdate? aku mengalami kurang semangat.
semangat nak kerja kurang..semangat nak bl0gging lagi lah sangat.
tp..xlupa BW..utk dptkan inf0 best dr bel0g2 yg aku f0ll0w.


****

entry ni ringkas je.
nak tepek gambar ini.


orang dalam gambar ni menakutkan aku.
masa snap nih tgh makan.
tetiba kat bangunan depan duk ternampak orang itu.

jangan jatuhkan diri udah ler bang..

18 October 2011

Drama Aku Suka : Soffiya

Assalamualaikum~

Hari ni tentang drama lagi..
SOFFIYA..
akasia..TV 3 pukul 6-7ptg.

ada x yang layan cerita suspen ni?

aish..
pada aku...cerita ni boleh tahan best la sebab unik dan TRAGIS. hehe..
apa yang terjadi x b0leh dijangka..

keluarga bahagia..
pastu..
bapa perkosa anak..
anak bunuh bapak..
anak masuk penjara..
bercinta dengan peguam..
bila dah keluar pusat pemulihan,
soffiya jalani hidup susah..
bila baru nak kawin..dan nak mula bahagia..

datang pulak si MUIZ tu..
pehal ntah dia.

aku sangat2 keliru dengan lelaki berambut panjang dan ganas tu.
sangat protective tapi..
sampai nak bunuh-bunuh orang keliling soffi tu apesal???

Aishh..

Pastu...
rasa-rasa...kisah silam soffi akan terbongkar x?
masa tu mesti haru biru kan?

banyak betul unsur tanda tanya dalam cerita ni...
konflik demi konflik xhabis.
bilanya nak bahagia tah?
*harap ending cun mcm cerita dalam novel*

Kesimpulan :
Kena follow cerita sampai tamat.

sinopsis : rujuk sini

16 October 2011

Apa anda rasa bila...

bila..
tiba-tiba kawan anda call pagi2 hari dan cakap dah nak sampai rumah..
sebab nak hantarkan *blueberry cheese tart* yang anda nak sangat makan...
dia siap buatkan... malah siap hantar sampai depan pintu rumah..

im very touching dengan tindakan dia..waa...sangat terharu okeh..




ni la kawan aku..

nak kawin dah beliau..beliau dah kawin nnti duduk jauh kat utara..
sapela nak buatkan aku tart ni lagi..

huhuhu

nota kaki :

Waaa...im very lucky sbb dpt kawan cam dia..

15 October 2011

Drama Aku Suka : Cinta Elysa

Assalamualaikum..

Siapa layan citer Cinta Elysa?

Angkat ibu jari...!ehehe

slot lestary tv3 terbitan suhan movies yg mempunyai 13 epis0d ni..
tentu ramai layan kan?
dan aku salah se0rang darinya..

salah satu penarik cerita ni adalah..BOTAK a.k.a Aril dalam citer ni..
terbaik lah dia..

dengan pembawaan watak samseng ala-ala masa juvana dulu..tapi baik hati..menyebabkan sweet betul aku tengok.hehe..mana tak nya..mak aku pun kenal botak tau.ehehe

Seronok aku tengok si botak ni menjadi agak romantik tetapi masih mengekalkan elemen samsengnya.haha..

sangat mencabar kau..ehehe

mengikut sinopsis yg aku baca..elysa dan aril ni akan kahwin xlama lagi..so..menambahkan keterujaan aku untuk terus layan cerita ni..Aril kata akan ceraikan elysa bila sampai masanya..aiseh..xkan cerai kot..rugilah tengok dari awal camni..no no no..harap2 nya xla bercerai ye.ehehe

aksi manja gitu..hehhehhe

Sumber gambar : nurizspace.com

sinopsis penuh bolek tengok sini nurizspace.com

Segmen : Blog Aku Perlukan Pengunjung


Assalamualaikum.
Selamat malam minggu ya kawan2..
harini masa bel0g walking tadi..nampak ramai yg j0in segmen 
 Blog Aku Perlukan Pengunjung oleh http://www.hasrulhassan.com/


So..aku nak join jugak lah.ehehe


Pahtu~kena bitau entry2 menarik ya?
em..aku kan baru je start bl0gging..s0..biasa2 je k0t.ehehe.
ni entry yg aku rasa..b0le la tahan menarik..

*sebab resepi kek ni ringkas..n0 need mixer..guna senduk pun bule..*

*sebab..ramai gila yg gugel pasal kes ni..berlaku dengan dgn rumah aku.*

*sebab ni adelah lambang kasih sayang si kecil buat ibunya..*

jom ramai2 join *klik sini*

14 October 2011

OFIS : Ten-Pin Bowling

STRIKE!!!

paling xpun.

SPIKE!

hebat x?
gila kentang ah!



hihihi..
tapi tu bukan aku la..tu otai2 bowling kat bank.
dey all smua main ratus2 jatuhan pin f0r each game..

aku?

hampagas..

seumur hidup baru 3,4 kali la main..
pahtu kena join tournament yg ofis buat malam td.

gagagaga..

lawak ganas wei..
masuk longkang xyah citer la..korang sila faham2 sendiri la..


TETAPI~
at the end...
aku dapat HADIAH!

tepuk tangan..*tahniah cik ayu*

aku dapat nomb0r 3..

*sebenarnya peserta perempuan ada 6 je..s0..dpt no.3 bukanlah hebat pun...tp tetap gembira....hihi*

Nota Kaki :
Pasni kena prektis lebih2 ni..kasi jaguh main tenpin b0ling nih~
*verangan kau*

11 October 2011

Kes : Bunuh

Assalamualaikum.

See.....

ni keyword kat nuffnang ku sepanjang minggu ni..

semua bunuh2..


related entry :




dan susulan dari kes..smlm dengar cerita..ada orang lain yg jadi orang ke-3 kes ni

nota kaki :

hmmm...xhabis lagi aku dgr kes ni kat sini..masih hangat diperbahas.



Blogger : Jadi Pilihan Hati

Assalamualaikum.

Selamat hari selasa...
macam biasa..
balik kerja petang...lepas je magrib..
tangan automatik tekan suis buka lappy..

then..
bel0g wajib terjah..abg ben lah..

tup2..baca2..


Selasa, 11 Oktober 2011
5 blog pilihan Ben Ashaari petang ini.

mcm biasa lah..tg0k2 bel0g yg terpilih tu..
best sgt jadi mereka kan..
sbb aku xpenah jadi pilihan lagi sejak buat belog baru nih..

tgok2..

eh..
ada aku?

disitu..nampak x? klik utk tumbesaran.
oh Ya Allah..betulkah ni?
hihi..

Nota kaki :
tenkiu abg ben sebab abg dah bantu aku memperkenalkan belog yg xseberapa ni..

Salam Kasih,

Ayu Zan


08 October 2011

Menu : Kek Coklat Kukus

Assalamualaikum.
Salam hujung minggu buat semua..

apa program hujung minggu k0rang?

minggu ni..aku duk umah je kot. selesema agak teruk sekarang..

em..
atas permintaan adik-adik..
harini aku sediakan sarapan maggi goreng.hehe
but bukan itu nak cerita harini..
nak cerita..yang aku buat kek coklat kukus kegemaran adik-adikku.

jgn lupa tambah ramuan kasih sayang....

Bahan-bahan  & cara-cara

Bahan A :
1 cawan serbuk koko
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sk baking powder
1 sk soda bikarbonat

Semua bahan di ayak.

Bahan B :
Telur 3 biji
1 cawan minyak masak 
1 cawan susu pekat manis
1 cawan gula pasir (aku letak 3/4 je)
1 cawan Air masak suam 
1 sk esen vanilla

Pukul telur, dan campurkan semua bahan lain dan adun sebati.

campurkan acuan A dan B dan gaul sebati kemudian kukus selama 45 minit.

sekian..
senang sangat..malu aku nak share resepi senang ni..
hihihi..

Nota Kaki :
Aku xla pandai masak. Xjuga rajin masak. Tapi aku suka masak.
harap-harap da kawin sok rajin la.ihihihi

Resepi Lain ? Sila ke : Resepi Mudah Ayu Zan

Salam Kasih,
Ayu Zan

07 October 2011

Kes : Bapa Bunuh Anak Kat Kampung Aku-Part 2

Assalamualaikum.
harini aku bawakan topik ini sekali lagi.
t0pik yang sangat hangat dan panas diperbahaskan oleh semua orang yang ku kenali.
xkiralah..sedara mara.mahupun teman se0fis.

kes ni nampak gaya banyak versi0n yang keluar mengenai plotnya.
yang mana betul..wallahua'lam..hanya mereka dan keluarga mereka yang tahu.

tapi..
sadis aku mengetahui yang bapak dia sanggup potong jari anak dia.. pahtu..kelar leher..koyakkan bibir..malah..paling aku xleh terima..dia kerat daging bahu sebelah kiri..tempat BCG anak dia..
pahtu di buang dlm keadaan seluar pendek sehelai..ish..dlm parit pulak tu.

Mengikut kisah yang aku dengar..
anak dia tu adalah penagih dadah yang mengugut meminta duit dari ibunya. kata si pencerita tu..budak tu nekad nak bunuh si ibu..dats y si bapak mengambil langkah membunuh anaknya menggunakan PEDANG SAMURAI katanya...

tapi yang sadis..
kenapa bapaknya rosakkan CCTV tu? kan dah xda bahan bukti kata bapaknya nak pertahankan isteri dari dibunuh.

entah ye.
sadis...
Oklah..sekian sahaja entry pagi sabtu ini.

nota kaki :
Jaga amarah jgn sampai berdarah.

06 October 2011

Kes : Bapa Bunuh Anak Kat Kampung Aku

Assalamualaikum.

Semalam kat ofis..kecoh yang pengurus bank tutttt...telah membunuh anaknya. 
siap buang kat parit dekat dengan rumah aku lagi.
ish ish ish..

dengar cerita dari kawan aku..budak yang dibunuh tu jahat..kaki dadah..bapaknya geram sampai membunuh. ish ish ish..
kan ke serah kat polis lagi baik.

Di manakah nilai kasih sayang mereka kan..
hmmm..

sila rujuk sini utk maklumat lanjut.


nota kaki :
mohon dijauhkan dari kalangan keluarga dan orang terdekat kita..


Salam Kasih,
Ayu Zan

Menu : Jeli Berkuah Koktel

Assalamualaikum.

Harini aku MC.
kenapa MC?
mestila sbb xsihat.
ha ha ha

disebabkan xkeje.
aku mempunyai sedikit ruang masa.
so..aku telah merajinkan diri utk membuat desert.

inilah rupa paras encik desert aku.
nak bagi nama ape ntah?
Jeli Berkuah Koktel?
haha.ape saja lah 

even resepi nya sangat mudah.
aku nak jugak abadikan dalam bel0g ku ini.hihihi

JELI BERKUAH KOKTEL

Jeli
bahan-bahannya :

1 paket agar-agar serbuk (10gm)
1 liter air (aku tambah sikit air lg.sbb xsuka keras2)
1/2 cwn kordial strawberi/anggur atau ape saja lah. kalau xda..letak je pewarna.*jgn ltk water color sudah*
3 sudu besar susu pekat manis
gula (ikut kemanisan yg digemari)
garam secubit


Cara-caranya :
Campur semua bahan.dan masak hingga didih.

nota : 
Susu sengaja letak sebab..merah garang sangat. takut. hehhe..bila letak susu tu..jadi suram sikit..sejuk mata memandang. malah..lebih creamy..enak dimakan begitu sahaja.

*****

Kuah Koktel
bahan-bahannya :




1 tin Susu sejat
2 cawan air
1/2 cawan gula (ikut kemanisan yang digemari)
1 tin buah koktel

Cara-caranya :
Campur semua bahan.dan masak hingga didih. *hihihi..senang x?*

nota : 
Ada orang suka pekat2..dia letak la tepung custard sikit. tp aku x..
semua yang senang dan ada kat umah..main campak2 je.

Sekian..

selamat menjamu selera.

nota kaki :
ketika entry ini ditulis..desert aku sedang laku.dah tinggal seciput aje.hahaha..

Resepi Lain ? Sila ke : Resepi Mudah Ayu Zan


Salam Kasih,
Ayu Zan

02 October 2011

Weekend : Jejak Kasih

Assalamualaikum..

Ape kabar my super duper ohsem readers..
macam mana weekend dua hari?
mesti masing2 ada agenda tersendiri kan.

.

Sabtu 1 0ct 2011 aku dan kawan2 zaman sekolah berjumpa di melaka.. saja nak jejak kasih dengan kawan kesayangan yg da bertahun xjumpa.. yela..lps habis zaman sekola menengah masing2 bawa hala tuju masing2 kan.

0keh.

here some of the pic yg kami sempat snap sepanjang sabtu 

hai abg..ehehe

me..emma..dan rin

hihi

miss sumb0dy.

with emma

tq 4 ur camera..kalau x..xde pic nak abadikan..

ahaaa...dats all..
padahal byk lagi..ckup la ek.ehehe..

nota kaki :

special thanks to EMMA f0r all pic kat FB..i curik masuk bel0g ya..
then..tq sbb sudi menumpangkan i pergi dan balik..
mmmmuuuahh..sweet kiss 4 u.ehehehe

Salam Kasih,
Ayu Zan