Nuffnang

08 October 2011

Menu : Kek Coklat Kukus

Assalamualaikum.
Salam hujung minggu buat semua..

apa program hujung minggu k0rang?

minggu ni..aku duk umah je kot. selesema agak teruk sekarang..

em..
atas permintaan adik-adik..
harini aku sediakan sarapan maggi goreng.hehe
but bukan itu nak cerita harini..
nak cerita..yang aku buat kek coklat kukus kegemaran adik-adikku.

jgn lupa tambah ramuan kasih sayang....

Bahan-bahan  & cara-cara

Bahan A :
1 cawan serbuk koko
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sk baking powder
1 sk soda bikarbonat

Semua bahan di ayak.

Bahan B :
Telur 3 biji
1 cawan minyak masak 
1 cawan susu pekat manis
1 cawan gula pasir (aku letak 3/4 je)
1 cawan Air masak suam 
1 sk esen vanilla

Pukul telur, dan campurkan semua bahan lain dan adun sebati.

campurkan acuan A dan B dan gaul sebati kemudian kukus selama 45 minit.

sekian..
senang sangat..malu aku nak share resepi senang ni..
hihihi..

Nota Kaki :
Aku xla pandai masak. Xjuga rajin masak. Tapi aku suka masak.
harap-harap da kawin sok rajin la.ihihihi

Resepi Lain ? Sila ke : Resepi Mudah Ayu Zan

Salam Kasih,
Ayu Zan

8 comments:

SWEETSYAZA said...

sedap2!!! nakkkk buat ahh...

msredcheesecake said...

Sangat menarik .... Terliur.... Part kasih sayg je msred ada... Bakat baking tak de... Hheee

ayu zan said...

syaza buatla..senang je wak..

ayu zan said...

msred : ye ye je..ntah2 msred paling handal..

Azura said...

waa nk skit.. :) sedap2 :)

umie said...

salam perkenalan...nk sikit kek tu boleh...bestnyer...nyummy..

ayu zan said...

azura : hehe..meh la dtg uma..

ayu zan said...

umie : yum..mmg sdp..meh dtg sini..