Nuffnang

26 March 2015

Gadget Amani : Ring Sling Mamapatch

assalamualaikum
kan haritu ayu ada share nak baby wearing kan?
memandangkan baby bawah 4 bulan(sila google utk maklumat lanjut) tidak digalakkan berSSC, ayu dan suami decide beli RingSling selepas study serba serbi berkaitannya.

akhirnya kami beli di TinyTapir brand mamapatch. ala.. yang murah je... hihi. tapi utk ayu mahal dah tu kalau 100+. tapi fikir fikir.. handphone bole beli, ape salahnya beli keperluan anak kan. yang penting mamapatch ni dah lulus RSnya dan insya allah baik kualiti kainnya..

1st time- gi jusco totally salah. Dan tak pandai buat M position kaki dak dhiya amani.

2nd time - gi jusco. parking dhiya rendah ke bawah. X sampai paras bole cium. Tp amani tido je. Suka dia. tapi lupa nak ambil gambar.


3rd time- gi pasarmalam. Ok lah sikit. Cume tak kemas lagi. Tapi. Amani memang tido bila dok dalam ni. Melekap jekan..baby mmg suka. Dpt dengar degup jantung ummi. Best woo...


masa gi pasar malam
4th time - kat muar masa jenjalan balik dari wedding kawan encik suami. masa ni hancus xkemas. tapi as long as M position. jalan jela. kikiki

at wetex parade
5th time -gi Mydin shopping keperluan dapur. alhamdulillah. makin mahir pakai RS ni. Amani pun elok dok dalam tu siap burp dan gumoh(muntah susu) kat tudung ummi..hihihi

masa ni baru siap pakai

ok lah. tu je sharing untuk kalini daripada beginner babywearing ni,,hihihi

love,
ummi dhiya


5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, wahh bestnya. suka tengok baby dalam ringsling/ssc.. sebab nampak close to their parents. comelnya, dah pandai pakai. sheila still fail bab rs. hahaha ssc senang pakai/buka. hahahhahaa

IntaNBerliaN said...

bagus2 semakin lama semakin ada kemajuan... semakin kemas :)

IntaNBerliaN said...

bagus2 semakin lama semakin ada kemajuan... semakin kemas :)

Mar Mansor said...

itulah kan baby bawah 4 bulan berring sling..saya pon tengah belajar segala macam ni..

thisni3zahata said...

Xpe..Pelan2 belajar..Tapi still kena practice sebab takut effect pd baby & si penggendong jgk..Saya dulu pun pakai salah utk 1st time..Lepas tu baru ok..huhu