Nuffnang

17 June 2015

Sewing : Dress Amani

Assalamualaikum

sebenarnya kain ni ayu tersilap potong masa mula mula nak buat riversable dress untuk amani dulu.

tapi sayang kat kain ni kot sebab ni japanese cotton (kot) yang sedap kainnya, jadi ayu teruskan juga jahitan untuk merealisasikan baju ni. ececeh.dah salah pun nak gak buat..

lehernya ayu buat style baju kurung je.

hasilnya yang tak seberapa.

dan 
oleh sebab tak ada mesin jahit tepi dan malas nak hantar pi jahit tepi, ayu telah sembat seluruh baju dak kecik ni. gigih weh.. kalau baju dewasa memang den tak kan menyembat la.


berkira kira nak menambah hiasan,.. tapi tak tahu nak buh apa..

4 comments:

QasehnyaRania said...

letak reben pon cntik kot
selamat berpuasa ayu

thisni3zahata said...

Haih Ayu...Bile dh ade anak perempuan ni, mmg macam2 fesyen kite nk try..same la dgn saya...huhu

sya mimie said...

Cantiknyaaa la haii.. Nk bljr jait jgk la pasni. Hehe

Siti Aisya Ibrahim said...

canteknya corak kain dia...xpelah kak ayu tersalah potong pun, hasil dia cantek :D