Nuffnang

18 June 2015

Sewing : Dress Merah Hitam

Assalamualaikum

Kalini ayu mencuba jahit tanpa ikut mana-mana pola. kira ikut sesedap rasa dan seadanya kain.

yang merah atas guna material kain cotton(yang buat baju sekolah) dan yang berbunga hitam merah material 100% cotton (japanese cotton kot)
nak buh bunga kat plain kosong tu nanti

dah siap dah cume tinggal nak memasang snap button di belakang.

lum bubuh button

tapi lepas je test kat amani, macam terkecil di bahagian tangan. jadi payah beno nak masuk sebelah tangan lagi. oho.. ummi kena fikirkan solution lain ni.

nota : selalu terjadi benda ni kat ayu tak kira time beli or jahit baju anak (kalau dulu adik) mesti terkecik! sebab ayu selalu rasa mereka tu kecik je lagi. huhuhu..

5 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik.. t leh buat jual dress baby =)

sya mimie said...

Asslmkm ayu.. Untungnya bby girl ayu.. Sbb dpt ummi yng pndai menjait.. Cantik..

thisni3zahata said...

Comel...huhu

Siti Aisya Ibrahim said...

ya Allah comelnya :D

NabilaHasyim said...

saya dah banyak kali cuba buat dress utk hafni..
asyik gagal je kt kepala n susah gak nak masuk tgn sebelah lg, huhu..
raya ni xtahu lg, dpt ke x hafni pkai dress yg Umi nye jahit..
nenek dah siapkn baju kurung raya utk Hafni..hee