Nuffnang

16 June 2015

Susu Ibu Titisan Emas

assalamualaikum

rasanya ramai dah tahu mengenai molekul susu ibu apabila di bawah kanta microscope.

dan di bawah ni ayu share perbandingan antara 3 susu terkemuka.


Allahu robbi.
alhamdulillah syukur nikmat.

betapa hebatnya kurniaan Allah yang satu ni. Kalau dah titisan emas. tentu sekali jadi titisan paling bermakna dan termahal.

kalau bagi ibu ibu yang pam susu mesti faham titisan ini amat bermakna. Tumpah sikit... Allah.. sayangnya..

apetah lagi kalau EBM yang di frozen telah mencair dan kena guna dalam masa 24 jam. ini terjadi kat ayu. 

Ntah camana peti sejuk bole lak xtutup rapat selama 2 jam lebih. Akibatnya ebm kesayangan yg paling luar hampir dgn pintu telah 10% - 50% mencaiiiirrrr...

Sedihhh..

masa jadi kat ayu ni, atas nasihat rakan BF, ayu kena asingkan yang dah ter thawed 30% ke atas dengan bawah 30%. yang kurang 30% mencair, masih boleh frozenkan semula. banyak juga yang terbuang titisan emas masa ni sebab dhiya amani bukannya nak kalau minum botol time ummi ada.

ape kan daya...begitulah dugaan dugaan kecil ibu menyusukan anak kan? :)

nota kaki : jom terus bf baby :)


3 comments:

QasehnyaRania said...

anak ciksu xnk mnm dlm botol.huhu
rania tahu umi dok rumah.. nn ngempeng j la.
kalau ltk sikit aje dmnm sayanggggg anggat

sya mimie said...

Waaaa.. Melimpah ruah susu buat amani. Zahra ngempeng je. Minum dlm botol hnya air kosong. Hehe

sya mimie said...

Waaaa.. Melimpah ruah susu buat amani. Zahra ngempeng je. Minum dlm botol hnya air kosong. Hehe