Nuffnang

06 November 2014

2nd Opinion mengenai uri bawah : Klinik Swasta

Assalamualaikum


kes ayu antara partial placenta previa dan low lying.. sebab tak tutup pintu rahim

susulan dari kes uri bawah, ayu gi ke klinik swasta terdekat untuk repeat scan dan dengar pendapat doc mengenai tahap bahaya or tidak uri bawah ayu ni.

hasil yang ayu dapat dari explanation doktor tadi, memang uri ayu ke bawah. melekap di dinding rahim kanan membawa ke bawah. bersebelahan pintu tapi tidak menutup pintu ya..

doktor declair type 1 dan dia cakap chance untuk naik sikit tu ada sebab dia cakap perut ayu masih tinggi dan ada ruang. Insya allah boleh deliver normal kalau tak ada masalah bleeding kan...

kesempatan ni ayu tanya lah sekali, masalah ayu kerap sakit ari-ari belah kanan bawah tu kenapa.. jawapan doctor, baby menekan uri. dats y lah sakit. dan ayu mengalaminya sejak dari usia kandugan 24 minggu. sakit ok. uuu...

dua date

doktor nafisah tu tanya EDD bila.. i said 9/1/15. dan doc pulak mcm syak ayu punya period tak teratur sebab baby smaller than umur dia. jangkaan dalam scan jadi belas-belas haribulan 1. masa scan 28 week pun doc KD cakap ikut scan jangka 17/1.

tapi doc KD dan Swasta pun cakap.. still kena follow EDD berdasarkan last period.

kecik sikit kot anak ummi ni. hihi.. ummi dulu pun lahir 2.6 kg je even cukup bulan. hehe

tak kisahlah.. yang penting baby sihat.. :)

Nota : dah prepare hospital bag dah. :)

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

insyaallah

Dilaella Ella said...

moga dipermudahkan semua Ayu :)

Sya Mimie said...

Sama la ayu.. Dulu pun dktor dok kata my bby kcik.. Kuar2 2.7kg.. Normal je. Xkcik mna pun..