Nuffnang

15 February 2015

Dhiya Amani 42 Days

Assalamualaikum

Alhamdulillah. 42 hari selepas melahirkan Dhiya Amani.

Seronok dengan pengalaman baru sebagai ibu.

Amani sihat alhamdulillah.
Hasil checkup di klinik desa berat amani meningkat dengan jayanya.

Lahir : 2.78kg
10 hari : 3kg
18 hari : 3.5kg
34 hari : 4.5kg

Dan sekarang dah 42 hari tak tahu dah berapa berat si comel ummi ni.

Amani ok. Sepanjang berpantang bukan jenis nangis nangis kecuali bersebab. Biasalah baby, nak susu @ diaper basah @ nak ngempeng dgn ummi @ colic. Haaa. Tang colic xtahan sikit. Colic a.k.a kembung. Setelah dikaji, anak ummi ni rupenya kalah bila ummi dia minum kopi. Huhu.

Amani bila kembung merengek.. Tidaklah nangis jerit jerit. Tapi ummi sedih nengok mata amani sampai dok merah keliling nak jadi eyebag.

Oh ye.. Progress amani alhamdulillah baik. Sekarang dah pandai kena agah. Ketawa ketawa dia. Lelagi kalau daddy atau tokmak yang agah. Suka betul dia. Ilmu ketawa dia bawa sampai tidur pun ketawa. Hihi..

Oklah, sampai sini dulu lah. Ayu belanja gambar dhiya amani pagi td. Subuh dia dah bangun nak tengok daddy dia balik jb nak keje. Ayu dan amani masih kat muar. Cny ni baru balik jb.


6 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, comelnya dhiya amani! nah ciuman dari umi sheila, muahhhh kat pipi gebu dhiya amani! ada potensi jadi gebu macam adam ni. ekekkeke...

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah
tomeinya

ctfand said...

tomeinye die...he he... lepas ni bole berkongsi tips2 penjagaan bayi hasil pengalaman ayu dengan amani..
take care ayu..dan amani.. :)

JunAina said...

Wahhh...bam2nya Amani...Tahniah sis.

sya mimie said...

Bambamnya dhiya amani ni.. Geram nengok ppi tu..

izzeyda said...

geramnya tengok amani nih.. aunty nak cbit skit pipi tuh boleh?