Nuffnang

12 May 2015

DIY Baby Stuff : Dress Untuk Amani

Assalamualaikum

Selama ni xpernah jahit baju. Habis kuat jahit benda benda remeh je. Tapi kalini nak buat benda yg lebih bermakna sikit. Jahit dress simple ni untuk baby kecikku.

Siap beli pola tau sbb dok google pola free xde. Hehehehe. 

Paling kecik saiz 6-12m dan inilah hasilnya...


Baju ni riversible. Boleh 2 in 1, belah dalam bole guna gak tanpa nampak kesan jahitan. Tapi niat hati ayu nk guna yg biru ni je pon. Hihihi. Belah dlm ayu guna japanese cotton agar dak kecit tu tak panas bila pakai.

Lepasni bole pelbagaikan lagi. Bubuh aksesori agar nampak lebih comel. Hihi.

Nota : ada ke yg nak jual scrap kain  cotton? Meh jual kt sy. Hehe..

4 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

alahai..untungnya amani sbb mak dia pandai jahit..cantik la ayu..

timm bill said...

rajinnya..baju baby pun mahal ow dri bju dewasa..xrugi buat bju baby sndri :)

IntaNBerliaN said...

eee bestnya ayu... nyesal x belajar jahit dedulu....

nadiashahafeez said...

Jahit baju anak memang best..lagi-lagi bila dorang dah besar skit nanti..seronok sangat bila tengok masing-masing seronok bercerita kat orang lain yang baju cantik dia pakai mama yang jahit..keep up the good work!!