Nuffnang

12 May 2015

request jahit clothpad

Pad kain @ cloth pad


Alkisahnya ada customer beli pantyliner boleh basuh. Dia request untuk Cloth pad pulak. Bukan first time orang request ni sbb ramai yang dah ada kesedaran mengenai #bahaya #padpakaibuang. Tapi tu lah, diri sendiri pun pakai yang diy biasa2.

Kenapa pad kain mahal? Sebab material diorang guna mahal. pUL waterproof layer tu mahal tau. Import kot. Layer dalam letak bamboo layer lagi. Pastu layer atas pulak pakai kain minky. Tu semua kos tinggi. Tp memang tahan lama rasanya.

Sebab ayu tak leh jual buat masa ini ialah:

1-sebab kos nak beli bahan tu. Mahal.

2-sebab keupayaan nak jahit kalau bulky mmg susah sebab mesin jahit biasa kan..bukan industry.

3-kalau buat murah punya mcm ayu pakai ni ada ke yg nak beli? Layer atas pakai flannel beberapa layer. Disusuli kain tuala dan mikrofiber sbgai soaker(penyerap) dan untuk lapisan waterproof ayu belasah pakai payung punya kain yg dah rosak. (Asal xberlubang).

Kesimpulannya buat masa ni pad kain hnya lulus untuk pakai sendiri je. Belum boleh jual. Pantyliner kain je lulus. Hehe..pun kemain azab nak siapkan readystock.



3 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

akak baru nak order untuk kain bedung baby.nak wassap asyik lupa je

cik violet said...

cantiknye. :)

LoNa FrEak said...

ayu pandai wat CP ke..bbestnye...