Nuffnang

14 May 2014

Liebster Award #1

assalamualaikum

Blogger Hajar tag saya untuk jawab soalan-soalan beliau.
saya jawab ya..

1. macam mana terdetik hati tu nak jadi seorang blogger?
-Ayu ada blog dari umur 16 tahun. masa tu pakai friendster blog. Lepas tu baru la jebakkan diri dengan blogger hasil kajian dan google sendiri. 
2. kawan atau family tau tak anda ni blogger?
-Kawan majoriti tahu, family? sesetengahnya mungkin tahu..
3. pengalaman jadi blogger...manis atau pahit?
-Manis sebab ramai sahabat yg supportive belaka. Pahit pun pernah, sebab blog sy pernah di stalker oleh seorang perempuan dan amik phone number saya kemudian buat tuduhan bukan-bukan. Ayu dah tutup pun blog tu since 2011. sayang sangat..
4. asal mane?
-Muar Johor Malaysia
5. Artis lelaki/perempuan yang anda minat?
-Tak pernah lagi admire sangat kat sape-sape. Ustazah a.k.a novelis a.k.a penulis skrip drama bole? Admire kat ustazah Fatimah Syarha. Buah fikirannya selalu menenangkan.
6. Teringin untuk jadi sesiapa tak?
-Tak nak jadi orang lain. Syukur dah dengan diri sendiri.
7. Apa yang paling nak dalam hidup?
-Nak bahagia dan membahagiakan.
8. Anda ni student ke worker? keje mane..study mane?
-Worker di JB. & always a student di bumi Allah yang tak habis-habis di gali ilmunya. Makin di gali makin banyak kurangnya.
9.bila orang tau anda ni blogger..pernah kena kutuk tak?
-tak pernah. Tp pandang pelik ada lah kot.
10. pendapat anda mengenai lelaki/perempuan? kalau anda perempuan kena bagi pendapat mengenai lelaki dan begitulah sebaliknya
-Lelaki? Ayu nampak lelaki tu suami ayu lah. Seorang yang bertanggungjawab, penyejuk hati ayu, penyayang, penyabar dan rajin tolong ayu masak. hihi
11. Pendapat anda mengenai blog hajar=)
-Sejuk mata masuk blog hajar sebab kaler putih dan biru. Rajin betul Hajar ni update mengenai drama-drama melayu...

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

HI SINGGAH KHAMIS

msredcheesecake said...

dari 16 thn? lama tu

ctfand (ctfand.com) said...

ooooo..hehe..ada info sikit.. ;)

Khir Khalid said...

Semoga terus sukses dlm berblogging & juga kehidupan ye Ayu... aamiin.. :)

Hajar Rash said...

untung akak dapat suami yg rajin tolong masak..harap2 future husbnd sy mcm tu..kikiki

QasehnyaRania said...

uittt.dh lama tu.
sape stalker yg bermasalah tu.
syg je blog tu, x pasai2 ditutup