Nuffnang

05 October 2012

Hujung Minggu

Assalamualaikum.
selamat berhujung minggu kawan-kawan..

hujung minggu ni mesti masing-masing dah ada program yang di rancang utk penuhkan masa kan?
apa rancangan u olls?

aku?
aku tak ada apa rancangan.. duduk rumah je la kot.

Oklah. citer pasal makanan nak?
sekarang belog aku dah macam belog beginner memasak lak.
harini nak share lunch punya lauk untuk harini.


Lauk utama , ikan kembung masak kari. maap la yek. gambar macam tak clear sangat...
dah lama tak masak kari. tu yang teringin. =)


Makan tak da sayur tak lengkap. sayur pilihan hati, kobis. =)
goreng tumis aje.


Ok. Ni kategori sambal pembuka rasa. aku pun tak reti lah nama dia apa. 
tapi resepinya aku cilok dari kakak sepupu punya.
dulu-dulu masa kat umah dia selalu buat.

Resepi :
Bawang besar(potong-potong)
+
Cili Padi(potong-potong)
+
Kicap Manis
+
Limau sambal (perah)


Ok last.
Papadom.
oyeh.. aku memang gila makan benda ni.
ada kari. mesti ada papadom baru lengkap. hahaha.. =)


Sekian sharing untuk kali ni. hehe

nota jari manis :
Masa menaip entry ni, rumah sebelah tengah masak
tapi aku? dah kenyang dah.
hahaha... eksaited lapar.. hoho

Resepi Lain ? Sila ke : Resepi Mudah Ayu Zan
Love, 
Ayu Zan