Nuffnang

16 April 2015

Amani dan berat badannya

Assalamualaikum

Entry ni saje nak sharing berat amani dlm tempoh 3 bulan pertama ni. Ramai kata amani bambam. Actually tidak lah berat mana. Agaknya kembang kot si amani ni. Kikiki.sebab misi klinik atau mak mak yang anak sebaya amani pun kata amani bam bam. Padahal anak dia (boy) lebih berat. Mungkin boy berat tulang kot.


  • Lahir 2.78kg
  • 10 hari - 3.0kg
  • 18 hari - 3.5kg
  • (Sebulan) 34 hari - 4.5kg
  • (2 bulan) 62 hari - 5.1kg
  • (3 bulan) 97 hari - 5.6kg

Ok je sebenarnya berat si kecik ni. 1-2bulan naik 600gm. 2-3bulan naik 500gm. Awal awal je naik banyak pasal masa dalam pantang amani memang kuat menyusu... Ni ayu dah kerja.. Amani nyusu pun pagi sebelum gi umah BS, lunch kat umah BS dan pukul 4 ummi balik kerja.

Tak kisah bab berat. Asalkan dhiya amani sihat itu dah besar nikmat untuk ayu sebagai ibunya. Alhamdulillah.

A photo posted by Ayu Zan (fb : Tasbih Murah) (@ayuzan) on

1 comment:

Siti Rohaida Yusof said...

moga amani membesar dengan sihat ye...