Nuffnang

19 April 2015

Gadget Amani : SSC Boba 4G Tweet

assalamualaikum

Alhamdulillah, amani dah ada SSC (Soft Structured Carrier). sebelum ni amani ber'ringsling, sekarang daddy dah upgrade ke SSC supaya daddy pun boleh babywearing amani.

Kenapa SSC? Kenapa nak buang duit mahal mahal beli SSC? Beli carrier biasa sudahlah. bape bape puluh hengget.

tu soalan standart.

jawapan ayu ialah.. demi keselamatan, keselesaan anak ayu pilih SSC. kesian tulang pinggul anak dipaksa dan ditekan sebab kaki anak terpaksa diluruskan ke bawah. Berisiko kepada tulang bayi yang masih sangat lembut tu. Alhamdulillah sejak mengandung ayu dah pun kaji study mengenai carrier yang ergonomik ni. Kalau tidak, mungkin ayu akan pilih yang murah jugak.


oh ye.. SSC juga tidak menyakitkan si pemakai kerana sokongan bukan sahaja di bahu malah di pinggang juga. oh i lovveee babywearing so muchh..

amani tu senyum bukan main lagi. ummi tengah adjust setting encik boba tu..lum siap pun
Ayu dah study, dan sebarkan ilmu tu kat encik suami, tu yang encik suami approved nak beli RS dulu dan ada rezki lebih, encik suami upgrade ke SSC. dan pilihan hati beliau ialah encik BOBA 4G Tweet. ehehehe.. padahal last 2 weeks kami ke expo kat Angsana Johor Bahru laki den dok test drive ERGO dan memang mengidam ergo terus. Tapi entah ya. Bila dah sampai Fabolous Mom johor, test BOBA lebih ngam ngam dan selesa untuk kami. Amani pun sama. Masuk ergo nangis. Masuk boba elok pulak tak nangis. hoho...

Secara peribadi SSC ni mahal la jugak untuk kami yang sederhana je ni. Tapi dok fikir balik, henpon kemain mahal bole beli, tak kan gadget amani yang separuh harga dari henpon kami tak leh beli. Lagipun stroller, carseat, rocker semua dapat hadiah sponsor dari sedara dan kawan kalini SSC daddy beli untuk amani. hehehe

Amani pun tak berapa nak dok lama dalam stroller dah. nangis mintak dukung.. sudahnya nanti ummi kena dukung amani sambil tolak stroller sebab daddy tentu dah kena tolak trolley masa berbelanja. huuu...

oklah sampai sini dulu entry kali ni. Nanti kite citer lagi ye kenapa pilih boba. :)


6 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

wah..bestnya amani dapat gagdet yang selesa tu kan ...cerita lebih details skit pasal ni..hehe

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya dia

IntaNBerliaN said...

hubby akak pun siap cakap BW ni lbh mudah dari guna stroller

Ayu Zan said...

Siti rohaida : insya allah menyusul entry kemudian hari ye kak..

ctfand said...

tahun 2010 masa akak pregnant Yanie style yg macam ni masih baru sangat di Malaysia. Akak belikan Yanie yg brand Ergo..harga memang ya ampunn..takpe.. Yg penting selamat untuk anak. Sampai skg masih bole pakai utk Hani..

IbuNoey said...

akak pun lebih suka pakai ni daripada stroller.yelah,kalau nak berjalan-jalan,naik tangga turun tangga,susah sikit kalau bawa stroller.baby pun kadang tak nak duduk dalam stroller.