Nuffnang

18 September 2015

Resepi Baby : Pancake Oat with Banana

Assalamualaikum

asik la share resepi amani. hehe..
since amani dah 8 bulan, ummi boleh masak lebih banyak yang best untuk sicomel ummi.
yang ni sesuai untuk breakfast. Boleh jadikan as finger food juga. 

pancake tanpa telur dan tepung. Sooo simple dimple.hehe 


RESEPI PANCAKE OAT WITH BANANA
BAHAN-BAHAN

Oat
Pisang
Kurma
Air panas

Cara :

1. Rendam oat dengan air panas (air sikit je, macam bancuh cekodok).
2. Lenyek kurma dan pisang di dalam oat tadi. Kurma (sila buang biji dan kulit)
3. Sudukan di dulang pembakar @ goreng kat non stick pan. Kalau bakar tu, agak agak je macam dah kering sikit boleh angkat. Dalam 180 drjh cel selama 15 min. Tapi goreng pon sonang.hehe

sedap tau, ummi daddy pun layan. Ala...macam jejemput pisang.hehe

4 comments:

Lieya Yaya :) said...

wahh sedap nya . simple je bahan :D

wawa zulkefli said...

first time nampak resipi ni. nampak sedappp

mirza syazwina said...

senangnye tak yah pakai tepung nganntelur :D

sya mimie said...

Waa.. Kreatifnya ayu pelbagaikan menu..