Nuffnang

06 March 2014

Puding Roti Versi Bakar

Assalamualaikum

biasa ayu buat puding roti pakai kukus kan. Semalam memandangkan suami request nak makan puding roti kesukaan, ayu try lah manfaatkan pemanggang ajaib  yang beliau belikan itu. hihihi
siap dengan sos kastard dan tabur coklat chip.

alhamdulillah. menjadi dan begitu cantik puding ayu. hihihi.. memasak dengan pemanggang ni lebih cepat dari kukus dan ayu suka sebab puding ayu tak melekat kat loyang memandangkan pemanggang ajaib tu kan non stick. :)

rupa setelah dimasak.
Ayu terbalikkan pemanggang tu, jadi belah atas tu warna kuning-kuning cokat. baru kena dengan konsep membakar kan.. hihihi.. tp kesian cip coklat ayu, mencair dan melekat kat tutup pemanggang nih. hihihi.. Bahan dan resepi sama je dengan resepi terdahulu ayu, cume ayu bakar guna pemanggang dengan api kecil selama 10 minit, dan balikkan pemanggang 5 minit. :)

sekian, itu jelah nak share.

resepi ni hampir tiap bulan ayu masak sebab sedap, senang dan murah bahan-bahan nak masak dia. hihi. Antara dessert kegemaran ayu dan keluarga. :)

resepi lama ayu :Menu Puding Roti Kukus

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya tgk...

Nurzakiah Hanum said...

NYUM2

Karya Mahirah said...

Ayu... cer bg resepi hehe...

Uni Aqilah said...

kak uni memang suka puding roti.

ctfand said...

tau tak ayu..suami akak pandai masak puding roti bakar ni..hihi

Zamani Abe said...

serius nmpk menyelerakn!zam suka puding roti!

Ayu Zan said...

@Zamani Abe zam try la masak puding senang ni..

Ayu Zan said...

@ctfandwah. cayala kak.. :)

Ayu Zan said...

@Uni Aqilah sedap kan kak

Ayu Zan said...

@Karya Mahirah da include link dlm entry kat atas ni kak :)