Nuffnang

05 March 2014

Apple Mint Tea Yang Menyegarkan

Assalamualaikum

Ayu dan suami suka minum teh. Masa jalan-jalan belanja dapur di tesco, ayu nampak Apple Mint. Masa tu terfikir la..adakah apple mint ni sama dengan daun pudina yang biasa orang buat tambah sedap kat air tu.?

tak kisah la, balik ayu terus je buat teh dan siat-siat sikit daun apple mint dan rendam kan ia dalam teh panas sebelum dihidangkan.

memang sedap dan menyegarkan. Kata suami ayu, fresh! rasa macam gula-gula getah.  Daun Apple mint ni ada aroma apple sikit-sikit. dan rasa mint tu memang mengasyikkan.

Lepas buat 1x, ayu repeat buat lagi. hihi

resepi air teh apple mint
apple mint tea

actually, tak yah siat pun daun tu dia dah ada aroma dia. kat batang-batang dia pun ada bau mint tu. hihi.

Apa pun, Apple Mint Tea ni sangat menyegarkan. I love it! :)

jenis daun pudina : rujuk sini

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

good moning
drop here :)

Kisah Si Dairy said...

Tak pernah lagi campurkan teh dengan daun pudina nie...nanti klu jumpa daun nie bole la cuba..

JunAina said...

Akak sekarang minum green tea kat rumah tapi kalau air teh letak mint ni memang tenang je rasa, fresh.

Sally Samsaiman said...

kenapa macam best je..hahaha...sally pakai daun pudina je pernah...dengan letak bunga cengkih.. :P

Khir Khalid said...

Teh dan mint.. kombinasi yg sungguh menyegarkan.. best.. :)

Ayu Zan said...

@Kisah Si Dairy ayu beli kt tesco extra plentong

Ayu Zan said...

@Sally Samsaiman ltk cengkih ya? lum pnh try lg la

IbuNoey said...

wauw,gubahan citarasa segar.nasib baiklah sekarang ni akak tgh berpantang minum teh...

congrats for ur wedding,dear.lmbat nak wish.hehe..dah lama akak tak jengah blog kan..;)

Zamani Abe said...

buat minum petang best ni

Ayu Zan said...

@JunAina ayu pun nk try la green tea

Ayu Zan said...

@Khir Khalid memang sgt segar en khir

Ayu Zan said...

@IbuNoey sama-sama kak. :)

Ayu Zan said...

@Zamani Abe haah fresh rasa bila balik keje