Nuffnang

12 October 2014

Mencari Baby Sitter

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Usia kandungan memasuki fasa trimester ke 3. Dah 28minggu.

Barang-barang insya allah sikit-sikit lagi nak siap. Baju,bedung,barut,towel, diaper bag, napkin, selimut, tilam bantal dan yg asas-asas tu dah siap dah. Tinggal lengkapkan mana yang kurang.

Yang merisaukan ni, kami belum dapat baby sitter. Ada juga yang offer masa berbual di klinik. Tapi akak tu anak sulung 2 tahun, dan masa ayu nak hantar baby (insya allah start 1 april 2015) nanti baby no.2 baru 6 bulan. Tak ke merisaukan..kena jaga anak ayu plk yg masa tu baru 3 bulan. Ofcos lah...ayu tak berapa berkenan.

Ayu cari baby sitter yang :
-dah tak ada komitmen baby sendiri

-kalau ada anak, da besar-besar dan faham erti 'adik'. Takdelah kes lepuk-lepuk sicomel ayu nanti. Bahaya gak kan

-yang sudi terima baby ayu dihantar jam 6 lebih pagi. Sebab kalau ikut sekarang, ayu masuk keje jam 7-4 ptg. Pembantu makmal sekolah sesi pagi. Kalau kena masuk sesi petang, maka ayu akan hantar jam 9 lebih..sbb masuk pukul 9.45-6.45ptg.

-pastinya ayu mencari sekitar permas jaya atau senibong. Nak hantar awal pagi kan..takleh jejauh.

-ayu cari baby sitter yang muslimah, dan mempunyai nilai keibuan yang tinggi. Dan ni lah doa ayu hari-hari..moga anak ummi ni dapat membesar dalam suasana yang baik.

-ayu akan hantar baby isnin-khamis je. Sebab Jumaat Sabtu ayu cuti. Dan Sabtu Ahad daddy dia cuti pulak. :) so, baby sitter akan jaga si comel ayu 4 hari sahaja..dalam seminggu.

-ayu harap baby sitter sudi kendalikan EBM. Dah bercadang dan berniat nak full kasi baby susu ibu.. Doakan ya..

Kalau korang yang duk area sini ada kenal sapa-sapa yang sesuai, mintak inform ayu ya.

Due bersalin 9/1/15. Kalau tak terbesalin awal, cuti ayu start 1/1/15-31/3/14. Maka.. Baby akan start dihantar ke baby sitter bermula april.

Doakan ayu ditemukan dgn pengasuh bakal anak ayu ni ya. Doakan ditemukan dengan orang baik baik... Aamiinn

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ala x sama tempat nie

hidayu ayumie said...

ayu pon belum cari baby sitter lagi..
isao jugak tak jumpe,,
tapi takott salah cari je
skg kan kes macam2

nurul_diya m. nor al-haj said...

Hantar pada Aunty Naddy..Sebulan sekali boleh datang tengok..huhu~

cik atie said...

Semoga dipermudahkan pencarian ayu... Hehe

Sya Mimie said...

Asslmkm ayu.. Insyaallah akn jmpa bbystter.. Doa bnyk2 moga dipermudahkn.. Tnya jgk pd jiran2.. Kut2 dorang blh bg cdngn.. Msti jmpa punya.. :)

ctfand said...

moga berjumpa yang terbaik nanti..

Mar Mansor said...

in sha Allah akan jumpa nanti ayu..kena rajin tanya2 orang..selidik2 sikit.. kalau kawasan permas jaya, ayu taklah jauh dengan akak kan..bila la boleh jumpe

Hamidi SP said...

Semoga dipermudahkan..Amiin..