Nuffnang

14 October 2014

Pregnancy : Perut tak selesa

Assalamualaikum

Sejak ayu pregnant masuk 7 bln ni, perut dah mula rasa tak selesa.

Makan terlebih sikit dah semacam dah rasa perut dan tekak. Cam nak muntah.

Ayu ambil pati delima gulsan, tapi sejak dah 7 bulan ni, kalau pepagi perut kosong ayu tak leh telan direct pati tu. Terus pedih perut. Loya terus. Kalau campur air masak ok kot.

Ayu tanya mak, mak kata normal ikut pengalaman mak mengandung kami 5 beradik. Rahim dah makin tertolak ke atas dan sempit jadi perut. Sebab tu makan pun jadi sikit. Dan kejap kejap lapar. Heeee ;)

Petang ni ayu ada appoiment doctor utk 7 bulan. Scan tengok uri dan baby. Sebab last month ayu gi private buat 4D doc cakap ayu placenta rendah(uri rendah). Huhu.. Risau sebenarnya ni. Tapi masa 6 bulan terlalu awal untuk doctor decide ayu ni placenta previa. Tu kena tengok 7 bulan ke atas. Mudah-mudahan dah pusing. Kalau tak naik lagi uri tu ayu tetap doa dan harap akan naik sebab ada masa 2 bulan lebih lg kan..

Moga dalam lindungan Allah..aamiinn

11 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

sekejap je rasanya kan ayu,dah 7 bulan pun...take care tau...

Nurzakiah Hanum said...

ameen

Chekgu Azrine said...

salam perkenalan..

semoga dipermudahkan urusan sis sepanjang pregnancy nih ye

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, masa solat tu, sujud lama2 sket. doa dalam sujud terakhir, semoga dipermudahkan segalanya. rajinkan berbual dgn baby, sheila doakan ayu dan baby sihat2 sentiasa. sheila masa 8 bulan baru rasa sendat. sebab perut kecik tapi Adam keluar 3.1kg. hihiii

CXopportunities said...

amin. jg diri baik2 ya. tk sbr nk tgk baby heheh. may Allah ease everything :)

Sya Mimie said...

Asslmkm ayu.. Sama la kita msa ngndung hritu. Klau mkan sikit. Tp kjap2 mkan. Xpnh2 knyng. Hehe..
Placenta bawah kna bnyk rehat tau. Jgn berjln sngt. Tkut nti uri x naik kna operate..
Doa la moga2 semuanya ok. Sbb hritu cousin pun kta uri bawah. Skrng kndngn sbya ngn ayu, uri dh naik..

azizah :) said...

bahaya sebenarnya placenta previa tu.. tp mudah2an kandungan ayu baik2 saja yer

hidayu ayumie said...

Ishhh moga dipermudahkan

ctfand said...

wah...dah 7 bulan.. jaga diri dan jaga baby, ayu.. :)

Fuza Musa said...

Alhamdulillah...dah 7 bulan. Soon nak melahirkan.. semoga sihat bb and mama nya

Miss Nabihah said...

saya dah follow blog ini.kalau sudi follow balik. http://bicarabihah.blogspot.com/