Nuffnang

07 October 2014

Pregnancy : Dah tak selesa berbaju kurung

Assalamualaikum

Salam aidiladha dari ayu.
Entry ini kisah pagi raya.

Tahun ni, ayu raya haji kat rumah mak ayu. Sebab raya puasa haritu kat rumah MiL kan..

Alkisahnya, lepas suami gi solat raya, ayu kat rumah pun siap-siap la dengan berbaju kurung.

Tapi, kesian.. Baju kurung boleh sarung lagi, tapi kain... Alamak... Memang serius tak leh zip mahupun kancing. Kena sangkut pakak tali or getah gamaknya.

Hehehe

Try juga zip separuh. Dan masa duduk... Praakkk!!! Zip kain tu merekah. Haha.. Adik perempuan ayu bantai gelakkan kakak dia xhabis-habis.

Mak cakap, dahlah.. Jangan seksa diri.. Kain pun jadi singkat macam masuk kebun dah tu.

Dah 27 weeks, kurang seminggu nak 7 bulan, dah sesuai kot pakai uniform mengandung. Tapi ayu rasa sayang gak tak leh pakai baju kurung sbb raya dan baju kurung terlalu sinonim dgn ayu. Sbb baju nya masih boleh sarung dan tak fit pun. Cume tang kain, tak lepasss..

Rasanya kena pakai baju kurung dgn kain batik kot. Kikikikiki..mcm zaman dedulu.

8 comments:

Ainim Suju said...

ayu pakai jubahlah..mesti comel je

nuyui a.k.a miss YUI said...

btol kata org atas.. pakai jubah.. comel =)

CXopportunities said...

wah bestnya pregnant. doakan cx ya

Ayu Zan said...

@Ainim Sujujubah boleh. Tp jubah mengandung jela. Jubah sedia ada yg beli masa raya puasa pun cm seksi je. Sbb perut ke depan dah kan. Jadi tertarik kat belakang. Tak sopan je rasa. Hihi

Ayu Zan said...

@nuyui a.k.a miss YUIjubah cutting abaya mungkin boleh kot.

Nurzakiah Hanum said...

maybe leh pakai jubah

Sya Mimie said...

Kita hritu kain blh pkai, sbb mak ada besarkn. Msa 9month..tp dh x blh zip dh..pergi memana kna pkai kain skirt labuh.. Hihi

ctfand said...

akak dulu 4/5 bulan dah pakai jubah. malas nak pakai skirt even maternity punya tu..gatalll...he he