Nuffnang

28 October 2014

pregnancy : menghadiri kenduri kawin yang banyak

Assalamualaikum

Nak masuk hujung tahun ni bermulalah fasa 'musim kawin'. Hehe. Bak kata kawan ayu musim mengawan. Aishhh..sadis ko cakap camtu. Mcm kucing dah ayu dengar.

Berderet deret tiap minggu ada wedding. Paling banyak 1/11 ni sampai 4 wedding nak kena attend. Ada saudara, jiran, kawan sekolah menengah ayu dan suami serta kawan sekolah rendah sekampung suami. Wajib simpan energy byk2 ni. Dan harapnya ibu mengandung ni tak terlebih selera dengan nasi minyak yang bakal menambah berat badan tu. Tak makan nasi minyak pun mencanak dah berat naik.hehe

So,  ibu mengandung 30 weeks ni bakal memunculkan diri dikhalayak ramai lah. Hehe. Dah tau dah,mesti ramai nak kata ayu makin bam bam. Hihihi. Comel ape. Hihi.

Hujung bulan 11 pulak berderet kekawan punya majlis.  Bulan 12 pun sama. Tiap-tiap minggu ada undangan. 5/12 kawan baik encik suami. 14/12 pakcik ayu kawin, 21/12 sepupu di singapore kawin, 25/12 pulak sepupu suami di negeri sembilan kawin.

Tu belum masuk yg belum dpt undangan.

Rasanya yang dah hujung sangat tu ayu tak tahu lah terlarat lagi ke tidak. Sekarang naik kereta jauh sikit pun ya ampun sakit belakang sakit pinggang segala. Lagikan masa 8-9 bulan nnt. Hehe.

Tak pe baby, kite mesti bole kan. Hihi..

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

jaga diri tau

Ayu Zan said...

Tq zakiah.. :)

Suriana abdul kadir said...

ok je tu ....
salam perkenalan
jemput join segmen ni..http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

Dilaella Ella said...

Hujung tahun memang banyak yg kawen, take care Ayu :)

nadia mansor said...

salam perkenalan dear,

actually bagus akhir kehamilan ni banyakkan berjalan untuk tingkatkan stamina..org kata nanti senang bersalin

apa pun , hati hati ye :)

QasehnyaRania said...

makan sepuasnya ayu :)

ctfand said...

Control makan ayu..takut baby besar..payah nak meneran nanti.. he he. Mcm ada kawan saya..makan, makan, makan..sekali, baby dia besar..kena ceaser..

Sya Mimie said...

Mkan kna beringat la.. Bnyk nk masuk tu.. Hihi