Nuffnang

07 April 2014

DIY kad kahwin

Assalamualaikum

kalini ayu nak share antara DIY project yang ayu laksanakan masa walimah haritu. Iaitu Projek Kad Kahwin. Setelah buat beberapa survey harga dan kecantikan kad di store-store terpilih, akhirnya ayu decide DIY sahaja. Cantik ke tidak belakang kira. Agak-agak sedap mata memandang dan membaca dengan jelas dan terang. Itu dah cukup baik untuk ayu.

Tapi ikut juga kesesuaian ya. Kalau korang jenis family background anak datok datin, tan sri, kerabat raja atau pendek kata yang kaya - kaya, tak perlulah DIY ya. Korang order je lah. Karang guest korang terkejut berok pula. hihi. Kalau macam orang desa macam ayu, ayu rasa ini yang terbaik. Sebab biasanya mereka orang kampung tak pandang pun lawa mana kad tu.


ni lah hasilnya. Ayu buat pakai microsoft word sahaja. simple je. tak ada guna software lain pun kecuali buat peta. itu minta suami buatkan. sebab kalau ayu yang buat, berkurun lah nak siapkan.

ayu dah siap deko dan main-main kat word tu, ayu tunjuk suami untuk di audit semula. hehe. yela, kita buat keje tak biasa buat kan.. kena la ada orang semak.


dan alhamdulillah atas usaha bersama, siap juga kad walimah ayu.



simple je kan. maaf ya. atas kualiti gambar yang kurang memuaskan.

kos nya pula memang murah lah.

Print guna printer sedia ada. Kos tak banyak sebab guna hitam je pon. lagipun printer guna ink luar tu. kan murah..  ayu guna sejak bulan 10 tahun lepas lenjan habis-habis untuk bisnes tasbih pun dia belum habis lagi. Printer tu suami punya, masa zaman dia study dulu, sekarang isteri sambung guna. hehe

hehe. sekian entri untuk pagi ni.

Selagi boleh jimat, kita jimat ya.

NAK ORDER PUN BOLEH..
meh whatsapp ayu +60103787836

kredit  untuk owner kartun kat kad kahwin tu : nora & gadis jumaat

bye.

18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

WOW

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

lebih jimat buat sendiri kan... cantik kad ayu buat.. :D

dilaella Ella said...

kreatifnya buat kad kawen sendiri..jimat kos :)

dilaella Ella said...

kreatifnya buat kad kawen sendiri..jimat kos :)

Kisah Si Dairy said...

cantik la..ada doodle tu

msredcheesecake said...

cantik juga... jimat lagi

cik atie said...

cantik dan kreatif ayu

Khir Khalid said...

Wow.. menarik.. cantik & menjimatkan.. :)

Uni Aqilah said...

kreatif dan rajinnya. :)

Mas Zull said...

assalamualaikum ayu...cantik...:)

Mar Mansor said...

teringat masa kakak saya nak kawen dulu, dia buat sendiri..saya tolong lipat..
masa saya,order je...tak sempat..keje pon ot manjang

Anonymous said...

Assalamualaikum ayu... minta template bole... tq.. emel kita.. umayma02@yahoo.com nak diy tp pun xberapa nk reti doodle tu uhuk2.. tq

ayu said...

Salam..nk mintak templete boleh...cantik sgt awk buat..
email kan dekat idayu_isa@yahoo.com.my..thanks

ayu said...

boleh share template x.cantik sgt awk buat..email ke
idayu_isa@yahoo.com

Chombie Isabella said...

Salam akak,

Boleh share ukuran design x (Tamplate)?? sy nk tolong orang.. coz jemputan nak buat pun xramai kurang dari 200.. so better create sendiri kn.. klu sudi akak email sy lynnafiz_87@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualaikum ayu...nk minta template boleh x... emel kt nslaili23@gmail.com, nak try diy kad sendri la.tq

Sha My heart said...

Sha tengah survey nak buat yang mana satu. Buat sehelai sahaja atau lipat empat tu.

Dah tu pula ingat nak cantum lelaki dan perempuan dalam satu kad. Jenuh!

Hahaha

salina suhaimie said...

boleh share ukuran template x.cantik sgt awk buat..email ke
salinasuhaimie@gmail.com.. time ksh :)