Nuffnang

30 December 2013

DIY Nikah : Veil

Assalamualaikum

Ayu janji nak review satu persatu kan mengenai DIY project nikah ayu. hihi

Kita mula dengan outfit la ya..
Baju ayu beli. Alhamdulillah bertemu juga dengan jodoh baju ni. hehe. 
Memang dah niat tak nak yang mendedah aurat. Akhirnya dapat juga beli baju kurung ber lace lace. 
Modal baju memang jimat! dan baju tu pulak memang ayu puas hati. Dari butik Danial Haikal

tudung pun beli. Yang simple je. hihi

veil dari depan.

VEIL ayu design dan jahit manik sendiri.

Modal?

tak banyak.. untuk b2b yang nak design dan jahit sendiri rasanya sangat la baik sebab kita mesti rasa puas hati. beli kedai beratus-ratus pun tak tentu kita puas hati tau.

Material : ayu guna kain chiffon. Lembut dan terbentuk. Ayu buat labuh paras bawah pinggang.  Suggest sangat kat korang. Masa ayu beli kain ni sangatlah murah sebab kat JAKEL nak clear stok tu, dia jual 1 meter RM14 telah menjadi RM7 sahaja. Ni bidang besar 60" tak silap. Tak guna habis pun. mungkin sebab ayu rendah kot. hehe. Dah potong bentuk D ayu hantar jahit tepi mcm tudung kos RM 3 (kot) lupa dah.

Lace : Lace tu simple je. beli kat kedai bunga di muar 1 meter RM 11. Beli 2 meter. RM 22.

Beads : ayu pakai beads yang murah. Sepaket ada banyak gila.. beli 2 paket. 1 warna hijau, dan 1 lg putih. Tu pun tak habis beadingnya..sepaket RM5.

my simple veil. 

total cost DIY veil : RM7 + RM 22 + RM 10 + RM 3 = RM 52.00

7 comments:

Kisah Si Dairy said...

lgi save budget klu pandai buat sendiri kan...

Mar Mansor said...

tahniah ayu...sudah selamat bergelar isteri..cantik nye ayu..

ctfand said...

alhamdulillah..tahniah ayu... :D

msredcheesecake said...

rajin buat sendiri..tangan kreatif...akak ni...hai..hheee

Norhasniza Khalid said...

ayu.. tahniah dear, alhamdulillah... kenapa tak jemput mama ni.... sedeyy arr...

Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

cik violet said...

mmg jimat. tp xreti la nak jahit beads tuu.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. memang enjimatkan.. cantik pula tu.. :D