Nuffnang

08 July 2014

Domain www.ayuzan.com

assalamualaikum

lama dah cita-cita nak berdomain ni. hihi. blog tak meletup letup pun nak domain ke ayu? hihi. saje.. tak salah kan? mana tahu satu permulaan yang baik. amin amin..

so semalam ayu survey beberapa tempat jual domain dot com. Ada yang menjual dengan harga murah pada tahun pertama tapi wajib ambil 2 tahun ke atas dan cas bagi tahun ke dua ialah RM 52.99.

Ayu tanya-tanya dengan rakan blogger yang ayu rapat beliau beli dengan harga RM35/setahun. Masa tu rasa harga tu murah. Tapi bila ayu cek cek, mereka cas RM10 untuk ID protection(sebelum ni free je).

Ayu terus google, jumpa harga yang rata-rata RM35 setahun. dan ada juga RM33 setahun tapi dah lupa web mana yang jual. Dan akhirnya ayu bertemu jodoh dengan OH! Domain yang tawarkan harga RM30 di web nya. Ayu terus aje proceed buat pembelian.

dan masa nak bayar tu, invoice tulis RM 29 sahaja. Wah! jimat lagi RM 1. alhamdulillah..

dan tadi selesai dah urusan setting CNAME yang dibantu oleh Hamdi admin OH! Domain ni. Dan akhirnya blog kesayangan telah pun redirect terus dengan domain idaman. hihi.

bagi yang ada letak ayu kat senarai bloglist korang, bolehlah tukarkan url blog ayu ya. www.ayuzan.com

:) terima kasih banyak-banyak..


4 comments:

Kisah Si Dairy said...

alhamdulillah..moga lepas nie terus success dalam dunia blogging..

ctfand said...

wahhh..domain baruuu... eh..eh, akak tumpang eksaited..he he.

maju lah blogging untuk diri sendiri! :D

lagi rasa semangat nak blogging kan.. :D

Hootoh Tudia said...

Tahniah.. semoga terus maju

Khir Khalid said...

Alhamdulillah tahniah Ayu.. semoga terus sukses ye... :)