Nuffnang

14 July 2014

Menu : Lempeng Kelapa Cicah Sambal Sardin

Assalamualaikum

ni kisah minggu lepas sebelum muntah darah tu.

alkisahnya teringat kat kampung halaman. Masa kecil kecil mak selalu buatkan lempeng. Dan paling favorite ayu ialah lempeng kelapa. Tak kisahlah cicah apa. Cicah gula pun layan.

So, bagi melunaskan hasrat nak makan lempeng kelapa, ayu masaklah simple dish ni sendiri. hehehe


Lempeng ni ayu buat versi mudah macam mak buat. bancuhkan tepung gandum+kelapa parut+garam+air dan masak lah seperti biasa.

Sesekali layan juadah kenangan memang syiok. sok ada anak, ayu pun nak bagi dorang makan lempeng gak. Agar tak pupus ditelan zaman.heee :)

12 comments:

Farah Waheda Wahid said...

Perghhh terbaik ni lempeng dan sambal sardin...

sYiRa LoKMaN said...

makanan sepanang zaman ni...sedapp

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Farah suka makan dgn susu pekat manis..alamak mengidam nak makan nie pulak la..hehehe

Fadzi Razak said...

Style negeri mana ni eh makan macam ni?

Anonymous said...

WOW just what I was searching for. Came here by searching for world at arms online

Also visit my web-site; %anchor_text%

wa said...

Nilah makanan paling sedap dimakan...dah lama dah x makan..huhuhu

azizah :) said...

mmg makanan sepanjang zaman ni.. sedapp!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, sedapnya.. teringat mak mertua kita.. suka sangat kalau pagi2 dapat makan lempeng mak. hehehe singgah menabung lazada sini~~~

nuyui a.k.a miss YUI said...

best lempeng mcm ni..suka2..

white lily said...

lama tak makan lempeng.. hihi. terliur pulak

QasehnyaRania said...

cntiknya kejadian lempeng ayu..
sama pulak menu kita minggu ni.ye.ciksu dua hri berturut makan lempeng pisang.

Sya Mimie said...

Sedapnya.. Mak sllu buat.. Mkn cicah dgn susu.. Nikmatnya.. Nk buat sndiri xde kuali leper pula.. Huaaaaa... Terliur...