Nuffnang

10 July 2014

Menu : Roti Gulung Sosej Cheese

Assalamualaikum

ni antara juadah kegemaran adik-adik ayu. Tapi tahun ni serve untuk encik suami. Nampak gaya pun kena juga di tekak beliau. Yela.. cheese leleh leleh gitu memang kegemaran ramai kan.


Mudah je side dish berbuka puasa kali ini. Kalau bukan dalam bulan ramadhan boleh juga hidangkan untuk sarapan atau minum petang.

Roti Gulung Sosej Cheese

Bahan-Bahan :
Roti Gardenia/putih
Sosej (goreng/rebus) ayu belah 2 memanjang.
Slice Cheese
Telur dikocak+garam+blackpepper (jika suka) untuk salutkan.

Cara-cara :
1- Leperkan roti putih dengan cara yang korang biasa. agar kadar keserapan minyak dapat dikurangkan.
2-Lapiskan dengan cheese dan sosej.
3-Gulungkan dan letakkan sedikit telur dihujungnya supaya lekat.
4-Celup telur dan terus goreng dengan minyak panas. Agak-agak dan keemasan boleh lah hidangkan.

Siappp...ehehe.senang kan?

11 comments:

Kisah Si Dairy said...

simple kan ayu..boleh la akak ikut jugak resepi nie

Ayu Zan said...

Kan kak.. Super simple. Hehe.. Selamat mencuba.

sYiRa LoKMaN said...

mudah je nak buat eh..best

Hafiza AizZawa said...

terima kasih atas resipi yg npk sedap sgt...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sng dan sedap =)

Mar Mansor said...

selalu tak letak cheese..boleh la cuba letak cheese..

Sha Purple said...

terliur tengok nie. haha.

boleh cuba. good idea...=)

QasehnyaRania said...

memang meleleh la makan ni.hihi..
sedapkan..

Hans said...

lapar aihhh tgok

azizah :) said...

mmg simple.. mudah di buat!

Sya Mimie said...

Mak rajin buat.. Tp xbbuh cheesse pn dh sdap..