Nuffnang

29 July 2013

wishlist : Mesin jahit

Assalamualaikum.

entry kali ni pasal wishlist ayu dulu-dulu 
dan dahpun tercapai..kira-kira bulan 4 yg lalu.

mesin jahit ni simple.
harga pun cun cun lah. *pada ayu dah kira mahal da. uuhuhu*
memilikinya sangat-sangatla gumbira, ala..ibarat kawan-kawan yg dreaming nak ada gadget canggih.
mcm tu juga ayu. tapi dream ayu nak mesin jahit. hahaha

apa sumbangan cik mesin pink ni kat ayu?

em.. biasanya dia akan jadi sumber pendapatan ayu*sikit2lah* untuk ayu buat bantal, tote bag cotton & beberapa craft item yg menggunakannya..

'
ni lah beg first yg terhasil masa cuba-cuba godek mesin jahit ayu ni. sekarang ayu kasi mak buat isi telekung. :)

nota :
still beginner dalam ilmu menjahit. minat ada, tapi xpenah attend class. kui3..

12 comments:

IbuNoey said...

best kan bila dpt brg yg diidamkan..akak ada mesin jahit kat umah..tapi skrg stop dulu mjahit..

Ayu Zan said...

waa..ada geng. bole la kak ajar ayu nanti. :) yela..kena stop sbb akak kan preg.. :) take care tau.

ctfand said...

syoknye. pernah gak terniat nak beli mesin jahit, tapi hubby tak kasi green light lagi..huhu..

izan mama mia said...

akak dl pun teruja dapat mesin jahit
tapi sekarang keterujaan tu dah berkurang
sampai bj raya pun beli yg dh siap

Ayu Zan said...

xpe kak. usaha pujuk lg kot3 cair. ehhehe

IbuNoey said...

hehe..akak pun baru nak merangkak2 dlm jahitan ni..ikutkan hati nk jahit langsir..

Ayu Zan said...

biasanya mcm tu la kak ya.. ayu plk mmg xreti jahit baju. jahit tegak2 je pandai. kui2..

Ayu Zan said...

ok la tu kak.. sikit2 lama mahir la..

Mahirah Ridzuan said...

ayu mmg minat menjahit ke? adik akak pun baru je beli mesin jahit brother ni... boleh la lepas jahit baju kurung dia...

Ayu Zan said...

kak mahirah : iye kak. minat sgt. hihihi..

Izan Ishak said...

wahhh... kalau minat buat apa pun akan jadi kan ayu. lepas ni boleh buat bisnes ke.

cam k.izan mmg tgn keras. tak menurun langsung bakat emak n kak long yg pandai menjahit.

Ayu Zan said...

kak izan. bisnes sikit-sikit ada la kak tp buat baju tak bisnes..