Nuffnang

17 July 2013

Perasan Blog Masakan. hihihi

assalamualaikum.

korang sihat? puasa ok? moga2 ramadhan kali ini penuh barakah buat kite semua.

ok..dulu-dulu.. dlam 2 tahun lps.blog saya bukan Ayuzanstory ni.. dulu blog saya Bicara Hati.
Lama gak berblog dgn blog tu. Zaman-zaman bergelar student dulu. but at last blog tu terpaksa tamat riwayat atas sebab musabab yang tak dpt sy elakkan. *sigh*
sayang tau. sbb da banyak da followers, rakan2 baik dan sharing moment yg banyak.

Ok. blog ni pulak. da lama da gak. tapi tak semaju dulu. sebab lepas habis stadi, masa saya kerja kat bank dulu, masa berblog agak terbatas. so tak dapat nak fokus sepenuhnya dan akibatnya hilanglah readers. tapi kan..

tadi dok bukak nuffnang.. hihihi.. keyword ni.



wah.. rasa macam blog rujukan masakan pulak. kikiki perasan ayu..

padahal, juadah2 tu semua masa saya mula2 berjinak-jinak nak masak. 

tengok kat situ..keyword nak masak sosej yang banyak. 
the very simple dish.
Sosej Masam Manis
Jeli Kuah Koktel
Agar Agar Susu Pecah

haa..3 menu tu jela yg dpt perhatian. hehe
patut pun..sbb sy punya menu resepi yg sumbat dalam ni ada dalam 5-6 je.
in sha allah lepasni kalau rajin sy share sini ya.
saya ni pun bukan lah pandai sangat memasak.
tapi. i love cooking sejak duduk rumah sendiri.
bak kata kawan-kawan saya
"ayu xkawin lagi, but u seems like a mommy"
yela kan. adik lelaki saya bujang 2 orang bekerja kat JB dan menetap dengan saya
so hari hari lah saya duk memasak utk depa.
hehe

dan diorang memang suka makan. even for the first time tu kari pun xrupa kari. hahahaha

Resepi Lain ? Sila ke : Resepi Mudah Ayu Zan

LOve,
Ayu Zan





2 comments:

Izan Ishak said...

kalau kakaknya pandai masak... tentu adik2 pun suka makan kan.

Ayu Zan said...

tidak lah pandai kak. still beginner lg dlm ilmu dapur ni. hehe.. kadang2 tu 1st time mencuba resepi google, adik2 jadi mangsa merasa.hahaha