Nuffnang

18 July 2013

Menu : Roti Balak a.k.a Roti Sosej

Assalamualaikum.

hehe. ROTI BALAK?

itu adalah nama samaran yang kawan sekerja saya beri untuk spesis roti yang saya buat ni.
mungkin sebab rupa dia kot.haha
ala..resepi mudah minum petang. utk ramadhan pulak, resepi ini saya buat ketika bersahur sebab adik adik saya sumer tak mahu makan nasi. disuruh ambil oat/nestum pun tak mahu. Jadi, untuk bagi diorang selera, rasanya tak salah kalau pelbagaikan juadah sahur. dan saya memilih yang simple. hehe
cepat-sedap-licin!

maaf. gambo dok comel. sebab kerat xlawa. hahaha
HOW TO COOK?


sosej-rebus sekejap.
roti dibuang kulit-leperkan. (saya leperkan pakai gelas..)
telur+garam+serbuk lada hitam(optional)=pukul manja

balut sosej dengan roti. Celup dengan telur (hujung tu sapu skit dengan telur belah dalam bagi lekat) dan goreng. :)

siaappp.. senang kan?
hihihi..

buat buka pun hokey ni.

nota hati :

dalam dia letak cheese lagi yummy kan.?

Resepi Lain ? Sila ke : Resepi Mudah Ayu Zan
Love,

Ayu zan

8 comments:

fyna said...

senang je nak buat. nak try lah buat nih.

Ayu Zan said...

memnag senang fyna. sedap pun sedap..hehe

Cik S :) said...

Sedapnyaaa :O Kalau letak cheese lagi lagi sedap !

fyna said...

kan dear. thanks for sharing resepi tue.

AlyzaFisol said...

menu yg simple, sedap & menyelerakan.. :)

http://www.alyzafisol.com/

Ayu Zan said...

hihihi.. nnt fyna jgn lupa buat eh...

Ayu Zan said...

haah cikS.. sedap letak cheese..meleleh2 gitu..

Ayu Zan said...

simple kan? hihi. blog kite mmg papar resepi simple je. hihihi