Nuffnang

15 August 2014

Balik kursus BTN

Assalamualaikum

Lega den. Dah habiskan kursus wajib. Hihi. 

BTN kali ni bukan macam zaman dulu yang hardcore dengan aktiviti luar yang ekstrem tu. Kalini kursus lebih pada pendedahan untuk kesedaran bahawa pentingnya mempertahankan martabat bangsa melayu... Siap ada tayang citer tanda putera lagi. Nangis esak esak den masa tonton. Syukur gelap. Idoklah segan. Hihi

Kursus ni hasil kerjasama KSKM (kesatuan sekerja kakitangan makmal) dgn BTN. So, tidaklah ketat macam zaman ayu pergi BTN dulu dulu. Yang asiklah dok keje masuk hutan je. Dan bukan lah kursus macam senior-senior yang hari-hari pakai baju putih kain hitam. Sempoi je. Pakai macam gi kerja(baju kurung) dan ada time aktiviti yang perlu pakaian sukan.

Tu pun untuk aktiviti sukan atau gerakan yang keras, pregnant mom tidak dibenarkan buat sebab sangat risiko. Kot la tengah lari tersadung batu. Naya je. Sebab ada ibu yang nak buat gak. tapi tak dibenarkan.
Ayu kan pregnant. Masa gi ni usia kandungan 19+week. Tapi semua orang tak tahu ayu mengandung. Yelah.. Baru nak menjejaki ke 5 bulan kan. Masih kecik je perut ni. Hihi. Tapi rupanya mengandung ni tak sama besar perut. Ikut orang. Sbb ada geng tu, hamil 21+week dia dah pakai baju maternity sbb dah membesar dengan jayanya. Sweet je nengok.

Okeylah. Tayang sekeping gambar ya. Sebab ayu macam jarang je amik gambar. Tak tahu ler ape yang dok bizi sngat. Hihi. Oh atau mungkin sebab terasa diri mula menggemuk dengan jayanya. Tu yg tak mau gambar. Haha

Nanti next time ayu akan citer pengisian menarik sepanjang kursus ya..

4 comments:

memmet lenggeng said...

semoga ayu selamat melahirkan

Sya Mimie said...

Dh lama x pergi kursus2 ni.. Bila dh xkerja, lg la xkn ambik thu pasal2 kursus.. Hehe
Erm, btul tu ayu.. Orng prgnt ni perut membesar x sama. Mcm kta start 7,8 bln perut naik dgn jayanya. Tp xperasan sngt. Dh 9 bln ni bru nmpk ketara..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

BTN memang tak seteruk dulu sebab misi & visi perlu selaras dengan keadaan masa kini.

Mar Mansor said...

tak dok kursus camni kat sini