Nuffnang

05 August 2014

DIY mood bercambah kembali

Assalamualaikum
Ingat dulu-dulu sebelum kawin busy dengan projek bisnes DIY felt craft.

Bila nak kawin, busy dengan DIY untuk kawin contoh bantal nikah, pelamin nikah, veil nikah, goodies bag, kad kahwin, guest book dan lain-lain.

Start pregnant dan episod morning sickness bermula masa week 6 hingga week 16. Dan sekarang week 18 alhamdulillah dah segar bugar dan kembali boleh makan. Tidak lagi muntah macam haritu.

Bila dah sihat ni, terus mood nak diy berlegar di minda. Dah beberapa hari ayu dok mengidam dengan pregnancy pillow u shape. Harga... Mak aii.. 200++ la kan. Mula-mula encik hubby dah kata boleh belikan.. Tapi ayu dok kira-kira macam bole cut cost tu sebab ayu ada mesin jahit. Fibre/kekabu pun dijual berdekatan rumah. Nagoya pun dekat nak beli kain cotton. Dan tak de kos pos yang puluh ringgit tu.
So ayu offer lah untuk jahit sendiri bantal idaman ayu. Hehe..

Yang ayu tahu, baca dan dengar orang cakap, bagus tido mengiring ke kiri masa hamil. Tapi tu la.. Kadang sendal bantal kat belakang asik dok berjalan je bantal tu. Tu yang terus mengidam nak pregnancy pillow. Bantal kepala, bantal sendal belakang, bantal peluk semua cantum. Hehe.. Support badan kite dengan baik.

Cadangnya nak jahit sendiri lah. Tapi belum tahu jadi ke tidak. Hihi. Apepun, nanti ayu share ya.

Gini la contohnya.. Huhu..heavennya tido. Hihi. Bukan untuk pregnant je tau. Kalau back pain pun bagus pakai. 

8 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, wahh nanti kalau betul2 buat, share la cerita ye. sepanjang pregnancy dulu memang teringin nak beli ni tapi mahal sangat. guna bantal sedia ada je hihiiii ~~~

Mar Mansor said...

syoknye tido kalo dapat bantal camtu..

Nelly Sapri said...

selesa nya..nie kalau tidur susah nak bgn nie..

Ayu Zan said...

Waalaikumsalam. Mmg mahal kt pasaran kan sheila. Tp tula..xtau menjadi x bantal ayu nanti.hehe

Ayu Zan said...

Haah kak mar. Syiookk..hihi. Lg besar lg sedap.

Ayu Zan said...

Hihi. Akibatnya td pagi ayu berat nak bngkit tido.hehe

Ayu Zan said...

Tu baru pakai yg kecik. Klau wat yg gambar atas.. Tak tau la nyenyak mcmne ntah.

Sya Mimie said...

Kta tdo sndal je ngan bntal2 busyuk yng ada..hihi..