Nuffnang

06 August 2014

Diy Maternity Pillow

Assalamualaikum
Actually entry semalam ayu ada cerita yang ayu berangan nak but bantal pregnant yang besar gedabak U shape. Tapi sebagai permulaan memanaskan badan yang berbulan sudah tak menggunting mahupun menyentuh mesin jahit, ayu mulakan dengan maternity pillow.

Pillow ni berbentuk C. Dan ada kalanya boleh diguna untuk support pinggang ketika duduk. Dan ayu juga guna ketika baring. Memang menarik. Kalau google memang ada banyak shape dan size. Semua tu terpulang pada kehendak masing masing.

Tak merugikan... Bantal ini juga kalau dah ada baby boleh jadikan nursing pillow. Letak kat pinggang ibu.. Dan letak baby atas bantal ni. Boleh menyokong penyusuan susu ibu..  Itu hasil pemerhatian ayu lah.

Tapi bantal ayu ni belum bersarung lagi. Nanti free sikit ayu buatkan sarungnya..

Oh ya.. Template untuk pattern buat bantal ni ayu belasah sesedap rasa je. Lukis atas surat kabar. Hehe.. Tapi korang boleh search kat google dan download pdf file untuk hasil yang lebih meyakinkan..

Sekian

10 comments:

Dilaella Ella said...

wah kreatif lah ayu, cantik ^^.

nuyui a.k.a miss YUI said...

eh eh ada model.

beli siap pun leh thn hrga.dh boleh mnjht leh juga buat kan =)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, wallahiiii. terbaik la awak. nak order dengan ayu boleh? kihkihhhh ~~~

Ayu Zan said...

Thanks dila. Awak lg terror bab jahit. Ayu ni bju xpandai jhit. Nk belajar buat matenity wear tp mcm xreti. Buat stuff gini bole la pakai tibai.hehe

Ayu Zan said...

Haah yui. Mahal kot beli.

Haah. Model tu kekadang gulung diri kat celah lubang tu.hehe. chok namanya..

Ayu Zan said...

Waalaikumsalam. Hihi. Ni batang bantal je. Lom bersarung. Xsure lah da layak jual ke idok.hehe..

Nanti buat 1-2x lg kalau nampk molek,baru ayu berani jual. Hehe..

memmet lenggeng said...

nampak selelsa kan, pillow tu

Sya Mimie said...

Asslmkm awk.. Rajinnya menjait.. Kta ni xdenya nk buat2 bntal cmtu.. Hehe

Mar Mansor said...

asalkan rajin..mesti menjadik..

ctfand said...

bantal ni sangat berguna bila dah masuk 7 bulan....perghh..