Nuffnang

18 August 2014

Nasi Kandar Kegemaran

Assalamualaikum

Dulu zaman study diploma ayu buat di politeknik seberang perai. So, ofcos ketika tu lah ayu first time menjamah nasi kandar dalam seumur hidup. Masa duk kat Muar tak pernah pun terfikir nak makan nasi ni. Mula nya ramai lah dok fikir makan nasi kandar sakit perut sebab ada kari banyak. hihihi.. Tapi alhamdulillah perut ayu tak sakit pun. Sedap lak tu lalu kat tekak.

Pastu sekarang bila pregnant ni, dah 3x pi ajak encik laki makan nasi kandar. Actually ayu cume nak makan nasi + ayam oren dgn kuah kari + masak kicap dia. Sedap betul ayu makan nasi kandar lately. padahal sejak habis study tak pernah pun makan lagi nasi ni.

Kat Mydin Taman Rinting ni ada Nasi Kandar Padang Kota. Suami ayu tak pernah pun makan nasi kandar sebelum ni,tapi hasilnya lepas try beliau kata OK lah.. Sebaliknya ayu lah yang beriya kata sedap. hihihi. Masalah jugak ni, tiap kali gi belanja kat mydin, ayu mesti teruja bila nampak signboard Nasi Kandar Padang Kota tu. ayooyoo.. hahaha

macam ni la gayanya..

10 comments:

Nadya Dyana said...

Da lama x makan nasi kandar. Tgk gmbr terus teringin heee

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah sini...wahh...nmpak sedap jer nasi kandar tu ya...teringin pulak nk makan mlm2 mcm ni...hehe...

memmet lenggeng said...

akak pun suka gak nasi kandar..hihi

Sya Mimie said...

Asslmkm ayu.. Tu la bila prgnt ni msti kita akn suka bnda yng sblm prgnt xde pn nk suka sngt kn.. :)

Ayu Zan said...

Sedap kan nadya...hihi

Ayu Zan said...

Waalaikumsalam. Mmg sedap mardiah... :)

Ayu Zan said...

Ad geng la. Heheheh

Ayu Zan said...

Waalaikumsalam. Btul tu mimie.. Jadi over suka dah ni.

IbuNoey said...

tu dia...selera ibu mengandung..memang mcm tu la,ayu..kadang bagi org lain,rasanya biasa2 jer.tapi bagi ibu preggy,sedap hingga menjilat jari..

QasehnyaRania said...

cikau bulan.5 sanggup pi penang makan nasi kandar.hahaha. penangan ddk penang 3 tahun dlu.

ayu, thanks ye singgah jenguk blog ciksu..