Nuffnang

27 August 2014

Pregnancy : Ayu, Baby girl ke boy?

Assalamualaikum

alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi.. Usia kandungan menginjak 5 bulan. Harini dah 21 week+ dah. Dan bila dah 5 bulan ni, banyak lah soalan seperti di bawah :

Ayu dah scan belum?
Ayu baby girl ke boy?

Atau tak kurang jugak yang meneka jantina dalam kandungan ayu ni.

Mostly kata girl. Hihi. Not sure kenapa diorang dok teka girl nih. Sebab perut belum nampak sangat. Baru nampak sikit. Masih boleh berbaju kurung.

Cume ada mak saudara ayu kata, ayu nampak manis dan cantik! Tu yang dia kata ngandung girl tu. Aniyoniyo... Cantik??? Mih mih mih.. Senyum simpul ayu orang kata kite cantik. Padahal, early pregnancy haritu muka ayu memang serabut dengan jerawat. Ni pun masih ada seketol dua. Cume dah banyak kurangnya. So, tak sure lah tang mana cantik dan manisnya. Cantik mekup tu memang taklah. Sebab ayu pakai bedak dan lipstik sahaja. No eyeliner, no pemerah pipi, no eye shadow, no shading-shading pun. Oh, mungkin mata makcik ayu nampak gitu. 

Yang ayu tahu..ayu makin mengembang jela. Haha

Ayu cadang nak scan week 24. Sebab boleh buat details scan sekali. Tak yah lah banyak-banyak kali dok gi klinik je. Dan masa ayu week ke 25+ nanti ada baby expo kat persada. So, macam dah sesuai kot nak gi baby expo tu sebab kandungan dah 6 bulan lebih. :)
Ayu tak kisah boy ke girl. Dua dua pun tetap akan jadi anak ummi daddy. Yang penting baby sihat, sempurna dan jadi anak soleh/solehah yang bakal kirim doa untuk jadi bekalan kubur untuk ummi daddynya..

Doakan ayu dan baby ya..

Last week masa gi singapore ziarah makndak ayu. 


9 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, nanti dah lepas scan mesti lega dapat tahu jantina baby. hihiii semoga dipermudahkan ayu... tak sabar nak tahu jantina baby ayu. due date ayu bila ye? tahun ni ke tahun depan?

memmet lenggeng said...

semoga selamat bersalin nantyi kedua-dua ibu dan anak ye...mendoakan yang terbaik

Khai♥Rin : anies said...

kalu twin boy n girl??? amiiinnnnnnnn

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

nuyui a.k.a miss YUI said...

aaminn

moga keduan2nya baik2 ye ayu..

Mar Mansor said...

semakin kembang sebab mengandung takpela..nanti leh kuncup balik..hihi..

Sya Mimie said...

Selalu orng tua2 kata yng berseri tu sbb prgnt boy.. Tp mcm kta ni pn mcm ayu.. Nk bermakeup ckup mlas.. Hehe
Nti klau dh scan, tp x nmpk gender sngt, bli je barang yng unisex.. Kta pn buat cmtu.. Sbb klmarin bru scan thu jntina bby.. Tp beli brng xbnyk mna pn..

Ayu Zan said...

Waalaikumsalam. Due ayu 9/1. Tu la.. Eksaited nak scan ni.hehe

Ayu Zan said...

Tu la. Mak suggest suruh beli putih je. Tapi kite eksaited tgok warna warni. Kawan ayu pun ckp..muka bseri..biasa anak boy.