Nuffnang

08 December 2014

best ke guna cloth pantyliners?

Assalamualaikum.



Susulan entry sebelum ni.. Ayu ada share yang ayu jahit cloths liner untuk kegunaan sendiri.

Ayu share dengan kekawan terdekat akibat terlalu eksaited. Hihi. Nak tau apa feedback?

Ada kawan yang suh ayu jual CP ni since diorang pun sebenarnya memang nak sama-sama sokong go green kempen ni. :) tapi ayu nak masuk 36 weeks dah. Rasanya kena cuti dulu bab nak jahit untuk tempahan ni. Hehe. Insya allah nanti da sihat, ayu jahitkan kekawan yang request utk CP ni.

Best tak pakai pantyliner kain ni ayu?

Serius best! Sebab ayu guna flannel. Flannel tu juga biasa orang buat bedung baby, baby bibs, barut baby... So, kain tu sangat soft to skin. Bila kena kat kulit kita..xde la rasa merenyam or gatal. Nak basuh pun xsusah. Gonyoh sikit pakai sabun mandi masa lepas mandi. Senang kan. Hihi.. Lagi 1….. Ayu syiok tengok pantyliner kain ni comel comel sangat. Memang geram. Dah tu.. Boleh lipat dan snap button tu, jadi kemas masa nak simpan.

Cadang nak jahit cloth pads pulak pasni..

Yep. Cadang ayu nak jahit cloth pads plk lepas ni. Nanti da mula period semula..boleh la pakai pad kain pulak. Insya allah bebas bahan kimia dan sampah sarap berbahaya yang kite sedia maklum terdapat dalam disposable pads kan.

Nota : sekarang dah ada 10 own collection cloth liner utk guna sendiri. Gigih menjahit. Hihi. Seronok..skrg tengah upgrade kualiti jahitan untuk bentuk curve tu.

 Cume kena beli plastic snap button yg comel tu untuk kemasan berganda.hehe


6 comments:

h- Zinnirah said...

Kawan ada promosi tapi mahallah pulak. macam best dan jimat. tkasih berkongsi ^^ boleh cuba

QasehnyaRania said...

betul tu ayu.x brapa elok sgt pakai pads sedia ada
dr dlu lg mak ciksu suruh pakai kain je.
blh cuci n guna smula..
jimat kan ;)

QasehnyaRania said...

oppsstt: nk juga la order dgn ayu nti. bila dh bersalin ye.. cntik pulak tgk warnanya tu.. nmpak sistematik kan..

Ayu Zan said...

Zinnirah..try cari seller murah2. Kalau mahal tu biasanya material hi kualiti.

Ayu Zan said...

Qasehnya rania.. Insya allah nnt kalau da open order..ayu inform akak. Jom sokong go green!.

Mar Mansor said...

saya follow up bila ayu akan buat open order..