Nuffnang

07 December 2014

DIY Sarung Bantal Simple

Assalamualaikum

Banyak bantal kat rumah ni. Tapi sarung tak berapa nak banyak. Bila nak basuh.. Ada la bantal tak 'berbaju' sementara tunggu sarung kering. 

Oleh sebab sepanjang pregnant ni ayu asyik dok beli kain pelbagai corak je. Ayu pun google step buat sarung bantal. Dan.. Jahit. 

Ni ayu jahit masa pregnant 6 bulan+ haritu. Cume lupa je nak tepek dalam belog yang makin sepi sepi ni.hehe..

Tutorial ikut sini

Jahit pun tak ikut tuto sangat. Kira ikut sedap rasa je.. Mix match kain yg ada. Dan ikut kebesaran dan kecomelan bantal juga.

Dapat la juga 7 helai sarung bantal. Cadang nak tambah..tapi..nantilah..lepas bersalin.hehe 






5 comments:

h- Zinnirah said...

Rajinnya akak T_________T semua DIY

Ayu Zan said...

@h- Zinnirah depends on mood jugak zin :)

QasehnyaRania said...

alahai syiok nya dpt jahit sendiri.
ayu pakai mesin jahit brand apa? yg kecik comel tu erk?

Ayu Zan said...

Ciksu.. Ayu guna brand brother.. Bukan yang mini. Tapi bukan yang mahal juga.. Hanya mesin jenis portable biasa biasa je.. :)

Nur As said...

waah rajinnye akk dalam tengah sarat tu, hehe

Semoga dapat baby yang comel yee