Nuffnang

11 December 2014

DIY : Nursing/Breast Pad

Assalamualaikum

Diy mood again.. :)

Jumaat pagi ni isi masa dengan jahit nursing pad. Washable ya.. Actually ayu dah beli 2 pasang washable nursing pad tollyjoy dan disposable nursing pad tollyjoy gak.

Tapi bila google blog omputeh.. Diorang punya semangat go green tu berjangkit kat ayu. Hihi.

Macam2 version.hehe
Ayu try la yg pink plain tu. Tapi xlawa.nipis lak tu even 3 lapis flannel. Agaknya sebab kualiti flannel yang nipis kot.. Pastu berbunga2 tepi dia. Haha..

Second try dan 3rd try purple & pink tu. Kita guna 3 helai gak. Tapi yang luar nya ayu pakai printed flannel. Comel sikit.

:) tebal lah sikit yang ke 4&5 (bawah), tapi still lum tebal. Yang ni ayu susun 4 layer flannel.. Kena letak 1 layer lg towel @ microfiber kot..

Kalau korang nak guna kain tshirt pun ok juga. Asalkan serap air. :) bole guna tshirt yg dah tak pakai.

Oh ye.. Tepi dia tu ayu jahit zig zag jer.. Hihi. Ayu xde mesin jahit tepi. Hihi.. Btw.. Ayu enjoy gila jahit benda ni. Even idoklah menjadi sangat.haha

Ayu refer tutorial nursing pad di sini.

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus dengan ada nya ini kan

Azwar Syuhada said...

cantik n idea kreatif :)

QasehnyaRania said...

syiok laa semua buatsndiri.jimat nya :)

Fuza Musa said...

Wah ..ada bakat menjahit ni satu kelebihan

siti natrah said...

Baguslah ayu ni..semua buat kan..akak dulu ada beli tapi xselesa..beli lak pad breast..tapi kalo pakai pad breast ni jgn biar lama2 nanti berbau busyukk..huhu