Nuffnang

13 December 2014

DIY : Wetbag for clothpad@cloth pantyliner

Assalamualaikum

Eh eh. Citer clothpantyliner lagi. Haha
Maap jika kalian bosan. Hihi



Dah pandai jahit CP liner jadi, kena lah ada beg yang sesuai untuk simpan CP liner yang dah used. Lelagi kite kerja kan. Agak-agak masa nak zohor tu biasa ayu akan tukar CP liner,jadi CP liner yang dah guna tu haruslah simpan masuk beg. Jadi, kaedah paling kemas,selamat dan bersih sebelum masuk beg, masukkan dalam wet bag ni. Kalau korang xde wet bag don worry..pakai plastik or any bag pun xpe. Kata go green..jadi jgn susahkan diri ya...

Oh ye.. Namanya wet bag kan. Tentu sesuai masukkan even basah kan?

Yup. Kalau clothpad yang dah guna, elok basuh buang darah dan perah elok-elok jangan kasi air menitis nitis kemudian baru masukkan dalam wetbag. Kenapa ayu prefer basuh dulu? Ala..u olls basuh lebih kurang je. Balik rumah baru rendam or basuh bebersih ya. At least, tidaklah darah tu kering begitu sahaja.. Dan lagi payah nak hilang..hihi.

Material?

Oh luar dia ayu guna english cotton lebih buat sarung tilam baby haritu. Hehe.

Inner pula ayu guna waterproof layer. Actually..... Ayu google dan jumpa sumber mengatakan waterproof layer boleh recycle guna kain payung. Kebetulan ayu ada 1 payung da bocor sbb kucing cakar.. And i used it for my first wetbag. :) jimat kn? Hihi..ayu guna untuk buat clothpad gak. Nanti free ayu share ya..

Oh ya.. Ayu da beli dah set plier snap button. Hihi..

Hihi. Sekian sharing untuk diy projek kali ni...

Jom sokong go green... ! :)

3 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Untung pndai jahit..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu..bestnya pandai menjahit. sheila tak reti guna mesin jahit tapi mak sheila tukang jahit... kat rumah ada mesin jahit mak tinggalkan satu. tapi terbiar sepi dalam stor hahahhaa

izzeyda said...

itulah untungnya orang yang pandai menjahit.. menarik laa.. teringin nak cuba..