Nuffnang

06 December 2014

DIY Baby Stuff : Set sarung bantal tilam baby

Assalamualaikum.

Ayu beli set tilam bantal brand fiffy kat expo baby haritu. Jadi, ayu pun preparelah 1 set sarung buat tukar tukar.


Material yang plain tu flannel. Yang corak aeroplane tu 100% cotton. Dan yang jalur-jalur tu cotton polyester. Matlamat nak guna 100% cotton. Tapi kain comel tu tak cukup.. Maka jadilah begini hasilnya.. 

Ok lah kot. Hihi

Nak share sumber tutorial tak de lah pulak. Sebab sarung tilam ayu buat versi macam sarung bantal gak. Tp jenis besar. Tanpa zip pun. Yang bantal golek tu pun pakai agak-agak tiru ukuran sarung bantal fiffy tu.

Nasib baik muat. Hihi.. Almaklumlah..first try.. Tapi lawa pulak tengok kaler oren ni.. Hihi.. Tetiba suka oren.hihi..

3 comments:

IbuNoey said...

Eh...kiutla,dik..untunglah rajin jahit sendiri..­čśŐ

Ayu Zan said...

Hihi.. Tq kak.. Kekadang mood rajin datang mmg gini.hehe

QasehnyaRania said...

kena try n error baru tahu kan.