Nuffnang

17 August 2013

leko leko


Assalamualaikum.
My uncle di segamat ada buat bisnes francais. Dia pilih Leko Leko ni selepas dapat tahu mengenainya di MAHA beberapa tahun sudah. Now, bisnes mereka alhamdulillah semakin maju. Dari 1 stall di Kipmart sekarang dah ada lagi 1 stall di 1 segamat.
Kira2 dalam masa 1 jam pun, da laju je orang membeli. Sampai terkejar2 my aunty. Mengikut kata pakcik ayu, stok keropok lekor, peralatan, baju seragam, stall decoration semuanya di sediakan oleh pihak HQ. Kiranya, mereka mngeluarkan modal pertama kira-kira 25k+- (lupa dah) itu setup the bisnes. Lepastu, monthly mereka just paying sewa tapak stall, dan rolling duit utk order semula kopok lekor tu, cheese, sos & mayonis.


Dia ada 2 jenis xsilap.
Blackpepper Leko leko
Leko leko cheezy mayo




Tu gambar ada model. Ekekeke..
Adik ayu tak perasan orang snap dia.

Btw, bisnes ni adalah bisnes menarik utk diceburi, even ayu pun ada plan utk join buat sebijik stall kat muar, boleh jadi family bisnes.. Cume tu la. Kena sabar sikit utk ongkosnya. Huhuhu.

Love,
Ayu
Kampung halaman, muar.

Published with Blogger-droid v2.0.10

6 comments:

cik atie said...

bestnye... kalo modal around 25k+ tu dah rasa sangat ok... sebab ade franchais lain yang lagi mahal kalo xsilap atie...

teringin jugak nak ade 1.. :)

die memang jual kopok lekor je la ea ayu?

IbuNoey said...

macam best je leko-leko cheezy mayo tu,dik..;)

azizah :) said...

keropok lekor ke? ni kalau buat bisnes kat sabah ni confirm laku..hee

Ayu Zan said...

atie :: haah. tp tgok stall besar kat 1 segamat tu ada jual air skali. dan provide krusi meja 3 set. tp modal xsure..

Ayu Zan said...

ibu : haah. cheezy mayo meletop.

Ayu Zan said...

jijah : yeke jijah? org sabah suka ya?