Nuffnang

20 August 2013

tolak order

Assalamualaikum.
Entry semalam, saya buat sample keychain utk hotel kan? Sample nya dah siap, dah submit kat org tu.

Setelah dinilai dr segi design dan kekemasan jahitan tulisan,
Kawan tu da setuju nak sub kat ayu

Tapi, ayu yang tolak. Hoho.
Sebab kesukaran nak menjahit nombo sebijik3 melambatkan proses. Kalau ayu full time mungkin ayu amik peluang tu. Tapi ayu jahit malam sahaja. Habis kuat pun dlm 3-4 biji je sehari. So, ayu tak berani amik risiko tu.

Ayu buat keputusan jadi freelance crafter jelah. Ada order buat, xde order buat readymade item untuk dijual. Lebih relax dan menguntungkan kot.

Nota :
Kalau 500 biji ayu nak jahit hari2 benda sama, ayu kurang yakin sebab ayu ni spesies rajin boring. Takut hasilnya makin kurang kualiti. So, lebih baik tarik diri lah.

Published with Blogger-droid v2.0.10

12 comments:

cik atie said...

hehe.. a'a kan, rumit jugak nak jahit 1 persatu nombor tu... kalo yang full time, maybe boleh la kot.. :)

Ayu Zan said...

haah atie.. kalau fulltime bole sgt..dr duduk diam, dpt gak income..

Mieza Jhaa K said...

teringin jugak nak buat benda ni.. tp tak berapa kreatif..

Segmen gempak Mieza Jhaa k akan bermula pukul 1 nanti. Jangan lepas peluang.

IntaNBerliaN said...

a'aa kan, kalau ayu rs xmampu baik tolak kan... nanti kalau kualiti x ok, org xsuka plak kan..

btw cantiklah design ni :)

azizah :) said...

ikut kemampuan la kan.. kalau full time ok la ms kita tertumpu pd menjahit je..hee

Ayu Zan said...

mieza : try la mieza..kot2 bhasil..

Ayu Zan said...

kak ina : memang ayu tolak kak..hhihi..

Ayu Zan said...

jijah : haah jijah..btl tu..

QasehnyaRania said...

mmmm,nmpak rumit tapi kalau dah ada bakat.asah pelan2 dik.

myb betul tu buat part time je ;)

good luck ye

Ayu Zan said...

biasa mmg partime je akak..
kira mcm suka suka je.hehehe

Lieya Yaya :) said...

cantikk laaa . mesti rumit kann nak buat semua ni . tp dah minat semuaa blh bt :D hehe

Leeza Eelza said...

dah boleh pakai assistant ni.. teruskan usaha ye:)