Nuffnang

23 August 2013

Carbonara Mushroom Pasta (simple)

assalamualaikum.

alkisahnya begini, raya haritu ada makan carbonara pasta nih. biasa ayu makan pasta dia yg gemuk2 sikit tu. tapi kali tu, ayu makan yang spesis angel hair tau. terus berkenan. sebab ayu rasa bila dia halus halus gitu tak muak makan. Tapi sebab rumah orang, ayu xde can nak makan lelebih. kikiki

sebagai nak melegakan ingatan yang kuat kat pasta macik tu, ayu pun semalam balik keje g jusco permas jaya (depan rumah) beli 1 tin prego, spageti angel hair yg halus tu.

lunch time jumaat kan lama, ayu pun masaklah. tapi ni simple versi tak sabar tau.

1- pasta - masak dalam air panas  + garam sikit.

2- bawang merah+putih dicincang dan ditumi.

3- masukkan dada ayam yang dicincang/hiris. (guna ayam cincang siap pun ok) 

4-  masukkan 1 tin prego mushroom + masuk air jika nak cair sikit, perasakan lada sulah/hitam dan garam.

siap.. :)

alhamdulillah....lepas gian dah ayu. makan banyak banyak banyak.


nota : malam ni, adik ayu Aman balik hostel, mesti dia suka ni..

11 comments:

Teena Tna said...

Look delicious...tp sy mcm tak reti sgt makan pasta..

Norhasniza Khalid said...

mama memang dah lama memasang impian nak masak carbonara... nama pun dah.. umpphh!! hihihi... jaga kau carbo, aku nara kau tak lama lagi.. hihi

Yumida Huda said...

sedapnye
blh try buat nih

cik atie said...

hihi... atie pernah wat sekali je carbonara ni, tapi guna spagetti yg besar tu... nnt nk try jenis lain plak la..

Invisible Me said...

semalam kononnya nak bercabonara jugak tapi tak sempat habis dah muak. Nasib ada kawan yg nak :)

Ayu Zan said...

teena : Sy pun suka pasta yg angel hair jek..

Ayu Zan said...

Mama : Cepat la kak..bercarbonara..

Ayu Zan said...

Huda : mmg sdp huda..

Ayu Zan said...

Atie : yg kecik xmuak.ehehe

Ayu Zan said...

Invisible me : hehe.. Awak gna pasta besar kot. Cer try kecik pnya.

dilaella Ella said...

sedapnya :)