Nuffnang

01 August 2013

ulat dalam insang ikan

Assalamualaikum.

korang tengok photo. ape tu?
gambar tu lama dah dalam simpanan. 
terjumpa benda alah tu masa siang ikan.
uwaa...
masa tu 1st time nampak. siap ada anak kecik-kecik lagi (bentuk sama tapi kecik)
selama ni potong ikan, siang ikan ok aje. macam-macam ikan dah siang.

ayu ni bukan jenis geli tau.
tapi nampak ulat tu. meremang aih.
geli sampai ikan tu ayu xjadi masak. serius.
siap fikir mcm-mcm lagi.
benda alah tu duduk kat insang ikan tu. 
siap beranak pinak lg.
mula la otak ayu merayap rayap fikir ikan tu dah tercemar. 
ayu beli 2 ekor ikan mata besar a.k.a uji rashid tu.
since that incident, ayu xpenah berani beli ikan mata besar tu lagi.

nota : 

kawan ayu kata, ikan tu tak bahaya pun, malah ulat tu ada nama dia.. sejenis parasit mcm udang. bole makan kata dia. haa makan??? ammpuuunn..

10 comments:

azizah :) said...

sumpah jijah geli jenis ulat2 camni.. serius kalau jumpa seminggu tak masak kot sbb terbayang2..huhuhu

Ayu Zan said...

sama ayu la jijah. memang masa tu ayu buang ikan 2 ekor tu. sebab siap ada anak dia kecik2.. nanangis ayu tengok.huhuhu

Nurulee said...

boleh makan ke? nak pegang pun tk larat, ni nak makan. perhhh. mmg tk. hahah.

Norhasniza Khalid said...

eeeii... gelinya..

Byha Nabihah said...

blupblupblup pengsan

Masya said...

ikan apa yg disiang samapi ada ulat ni kat ikan tu gegegege.. geli jugak, kalau sy pun xmoo masak dan makan dah ..

nuyui a.k.a miss YUI said...

uik..tgk gmbr rasa smcm je ni..huhuh..

salam kenal juga.. haah yui cat lover =)

Mahirah Ridzuan said...

Ulat tu boleh makan??? memang tak la daku nak mkn...

IbuNoey said...

oh tidak..tak sanggup tengok..kalau akak,melompat-lompat la jawabnya..

IntaNBerliaN said...

akak rs akak pun pnh jumpa kalu xsilap