Nuffnang

24 August 2013

ELYSIUM

assalamualaikum

semalam, ayu bz dengan macam macam hal, tapi bila dah kepenatan tu saje la g tengok wayang. tengok-tengok ada citer ELYSIUM. so, we decide untuk tonton.

Aktor dia Matt Damon. :)

ELYSIUM tu nama sebuah penempatan baru yang direka oleh manusia di angkasa sebab dah terlalu ramai manusia di bumi pada tahun 2154. So, yang miskin duk bumi , yang kaya dok kat Elysium.

So, berlumba-lumba lah orang miskin dan sakit mengumpul duit untuk beli tiket untuk gi naik ke Elysium tu. sebab.. kat elysium tu udaranya bersih dan ada mesin rawatan yang bila warganegara (yg ada ic) berbaring kat katil mesin tu, boleh recover 100%. even muka hancur pun, bila masuk kat mesin tu, dia imbas sekali je terus pulih.

muahahaha.. even tak logic. sekadar suka nak tengok mereka punya idea untuk hasilkan filem 2 jam yang berkualiti.


Okay, korang tengok lah dia punya Trailer tu.

6 comments:

Norhasniza Khalid said...

ermm.. menarik.. harus ditengok ni... kena lah cari masa.. hihi, mama bz dengan kerja rumah..

Ayu Zan said...

mama..cari la masa..hhehe..

Nadya Dyana said...

woaaa menarik juga cite nie. :)

Yumida Huda said...

beznye
yumida peminat matt damon
mantap lakonannya

Syafiq Kamaruddin said...

best tak cerita ni ayu?? drpd 10 bintang awak bg brape?

Ayu Zan said...

yumida : owh..peminat matt..mst kena tonton..

syafiq : sy kasi 9 /10.. best la..
1/10 lg sebab mesin tu boleh pulihkan muka hancur kecai tu xlogik sgt.