Nuffnang

05 February 2014

Air Terjun Gunung Ledang

Assalamualaikum

Last week CNY ayu memang bz sangat-sangat. Jumaat hingga Isnin cuti. Jumaat di rumah mak, sabtu ahad di rumah MIL, Isnin rumah mak semula. 2 hari kat rumah MIL ada kenduri dan majlis bertunang adik ipar.

Dah lama tak bawa mak dan adik kecil ayu gi berjalan. Dak kecik tu banyak kali dah request nak gi mandi manda. So, kita bawaklah dia.. hehe.Dekatt je tangkak dengan rumah ayu tu. Kira-kira dekat 45 minit hingga 1 jam la kot. Lama dah tak gi, last 2 years kot gi ngan family.

kualiti gambar kurang baik. Kamera adik ayu pixelnya kecil.hehe

Hamboi suka kemain dak tu sampai berjam jam main air.

Petangnya ayu dan suami pun balik JB sebab selasa kami kerja. Dan sampai sekarang penatnya masih lum hilang lagi. 4 hari di Muar memang have fun sangatsangat lah. Penat campur seronok. :)

Lepas ni balik muar 1 hari 1 malam je. Sebab ayu dan suami cuti tak saing. Ayu jumaat sabtu. Suami Sabtu ahad. sob sob sob (-__-)

16 comments:

Kisah Si Dairy said...

samalah kita,cuti husband and wife memang tak sama...ayu dok jb ke...baru tau...

msredcheesecake said...

kat waterfall mesti sejuk kan...

CXopportunities said...

ayu kije joho and husband kije melaka ke? sb joho yg jumaat sabtu kan? atau husband kije swasta yg tk follow gov leave?

anyway, mmg best pegi gunung ledang ni. cx panggil as sagil. last cx pegi mase zmn brtunang setahun lalu kot dgn encik tunang, famili dan kwn2 mereka. heheh. sgt best. cx tk mandi la tapi. huhu

CXopportunities said...

oic. patutlah. hehe. mcm husband cx, die kije pasir gudang tp swasta. so everyday kije. huhu skrg pjj. sedih bile jauh2 ni.

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Mazatul Muhamad said...

sekali sekala dapat bercuti bersama seronokkan! tapi musim camni tak berani nak gi air terjun bagai... risau... :(

Aku Penghibur said...

aduhh dah lama tak kesini.. ^_^ dulu masa belajar di merlimau suka pergi ke sini

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Ayu Zan said...

@Kisah Si Dairy haah kak JB. ihih..nanti free ketemu ya

Ayu Zan said...

@msredcheesecake haah sejuukk

Ayu Zan said...

@Mazatul Muhamad di muar panas kak. xhujan dekat 1 bulan kering kontang.

Ayu Zan said...

@Aku Penghibur in sha allah acik. :)

ctfand said...

a'ah kan..johor cuti jumaat sabtu.. takpelah ayu.. ada rezeki, bole cuti sama akn datang.. btw, syok ar adik tu main air..hehe

cik atie said...

Seronoknya sekali sekala wat aktiviti cam tu ngan famili.. kalo kitorang bese berkumpul kat umah je.. masak makan... Masak makan... Tu je la kejenye... Hihihi...

Khir Khalid said...

Kali terakhir saya ke sini adalah 10 tahun lepas.. lama dah huhu..

Ayu Zan said...

@cik atie sesekali mmg best tau atie

Ayu Zan said...

@Khir Khalid lama sangat tu encik khir