Nuffnang

12 February 2014

Sup Sayur, Ayam dan Telur

Assalamualaikum

Saje nak share super simple menu ni. Bihun sup yang isi sup nya ada macam-macam. ada telur, ayam dadu, sawi, jagung kecik dan carrot.

Ni menu last week. husband request nak bihun sup yang ada telur dan sayur. So, jadilah gini..
Ala, nak share resepi pun segan sebab resepi mudah kan.

Masak sup ayam seperti biasa --> masukkan sayur --> masukkan telur. siap. :) taburkan daun sup dan bawang goreng untuk tambah kesedapan.

Sup Sayur, Ayam dan telur

Oleh sebab ayu baru je nak berjinak dalam Diet Atkins . Ayu merasakan menu ini agak sesuai untuk atkiners. Tambahkan lebih sayur hijau dan tukar lah carrot tu dengan sayur lain. hihi. cume bihun tu lah, kena avoid untuk 2 weeks induction phase. :)

Nota : Tq Sis Yui, tadi dok berguru dengan beliau pasal Atkins ni. hihi.

14 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, ehh dah amalkan diet atkins ekk. wahh sedapnya. sheila suka sup!

Nurzakiah Hanum said...

sedap

Kisah Si Dairy said...

makan dengan nasi panas2 sodap tu ayu..

Khir Khalid said...

Sedap sup sayur.. faveret juga tu.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

t time mula atkins jgn masuk carrot, jgung tu naaa =)

good luck.

MG schmidt said...

haah la ..skank ramai yg start diet atkins kan?
MG pun baru nak start
xtau la buleh ke idok ni.. hehe :)
sedap sup ni
more vege .i loike :)

CikLily Putih said...

mee hoon sup dengan telur sangat terbaek oooo, sukerla.

Mas Zull said...

assalamualaikum ayu...wah sedap n baik utk budak2 ni sbb x pedas...:)

JunAina said...

Udah merebak2 atkins diet ni...akak tak rela...ahahaa...

Hafiza AizZawa said...

menu sihat nie.. sedapnye...

roq said...

makan meggi okey lahhh (jawapan org bujang)

siggah2 la sini :)

dilaella Ella said...

sedapnya, resepi sihat :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedap tu ayu buat.. akak pernah amalkan diet atkins masa ambil produk SDII.. alhamdulillah turun 8kg dalam masa 3 minggu..

Mar Mansor said...

sedapnya..bihun sup..cam kat kedai..